Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пацієнтів пільгових категорій у міській стоматологічній поліклініці Дніпра лікують безкоштовно

У міській стоматологічній поліклініці Дніпра надають повний спектр допомоги у лікуванні зубів — терапевтичну, хірургічну, ортопедичну. Працює також зуботехнічна лабораторія, фіз-, ренгент-кабінет. За словами директорки міської стоматологічної поліклініки Марти Володимирівни, в одному місці пацієнт може отримати комплексну допомогу: «Нікуди  більше його не направляємо для додаткових обстежень — у нас все є». 

У рамках муніципальної комплексної програми «Здоров'я населення м. Дніпра» пільгові категорії містян отримують стоматологічну допомогу безкоштовно. Вона фінансується з міського бюджету. 

«Йдеться передусім про наших захисників. Торік пролікували 418 учасників бойових дій, з них 92-м зробили операції зі встановлення 282 зубних імлантатів та 184-м зроблено зубопротезування. Окрім того, безкоштовну стоматологічну допомогу надаємо й сім’ям загиблих військових, особам з інвалідністю, учасникам Другої світової війни, ветеранам праці тощо. Торік опротезували 226 таких пацієнтів», — розповіла Марта Володимирівна. 

Вона також додала: «Для всіх пацієнтів ургентна стоматологічна допомога є безкоштовною. Вона фінансується в рамках медичних гарантій від Національної служби здоров’я України, з якою укладений договір. Коли пацієнт приходить з гострим зубним болем, то йому безкоштовно допоможуть». 

У згаданому медичному закладі працевлаштовано чотири лікаря-стоматолога і одна медсестра з числа внутрішньо переміщених осіб.

Лікар-стоматолог Денис Олександрович родом із Мелітополя, а нині мешкає у Дніпрі і працює в міській стоматологічній поліклініці: «Свого часу закінчив у Дніпрі медакадемію, проходив практику у цій поліклініці. Потім повернувся працювати до Мелітополя. Місто нині тимчасово окуповане, довелося з родиною виїхати. Коли приїхав до Дніпра, одразу звернувся до цієї міської стоматологічної поліклініки, аби працевлаштуватися. Тут чудовий колектив, гарні, сучасні умови для роботи».