Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі закінчують облаштування чергової колонки на лівому березі

У Дніпрі продовжують встановлювати колонки на створених свердловинах. Таким чином міська влада піклується, аби мешканці були з водою у разі блекауту. За завданням міського голови Бориса Філатова, на правому березі встановили бочки з технічною водою, а на лівому – зробили свердловини та облаштовують там колонки. Нині закінчують таке ладнання на території міської лікарні. 

«На сьогодні вже виготовлена і змонтована 31 колонка із 51 запланованої, решту плануємо закінчити орієнтовно упродовж трьох тижнів. Біля кожної колонки виконується благоустрій, укладається тротуарна плитка. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. Після того, як закінчимо облаштування усіх колонок, передамо їх на баланс будинків ОСББ, поруч з якими вони розташовані, чи лікарні, як, наприклад, тут» , — зазначив заступник міського голови Михайло Лисенко. 

За словами представника підрядної організації, яка змонтувала колонку біля лікарні, Дмитра Семіякіна, глибина свердловини 18 метрів: «Колонка може видавати до 3 кубів води на годину. Закінчуємо тут вже роботи. На днях закінчимо укладати тротуарну плитку біля колонки, аби було зручно і комфортно набирати воду, зробимо бордюр для водовідведення». 

Водночас виконувачка обов’язків медичного директора міської лікарні Тетяна Крайняк додала: «Безперечно, свердловина підвищить автономність — не залежатимемо від централізованого водопостачання, коли може не бути води під час блекауту. Хоча, звісно, у нас є запаси води, генератор».