Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі оголосили набір на курси підвищення кваліфікації для голів правління ОСББ/ЖБК: коли стартує навчання

Попри складні часи торік у Дніпрі зареєстровано декілька десятків нових ОСББ. За останні роки  приріст об’єднань становив 10-15 % щороку. Міська влада продовжує допомагати  ОСББ/ЖБК – діє програма співфінансування, коли стабільно виконуються різні види ремонтів у будинках. 

За словами начальника відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислава Макарця, питання управління багатоквартирним будинком залишаються актуальними. Враховуючи це, у місті оголошено набір на курси підвищення кваліфікації для голів правління. Вони орієнтовно стартують у травні. 

«Такі курси дадуть можливість зрозуміти різні питання — юридичні, бухгалтерські, щодо експлуатації будинку, ліфтів, енергоощадності, нові тенденції в управлінні багатоквартирним будинком тощо. Курс буде поділений на декілька модулів. Долучитися можуть як чинні ОСББ/ЖБК, так й ініціативні групи, які хочуть у себе створити об’єднання  і цікавляться, як можна ефективно управляти будинком. Тривалість навчання — близько двох тижнів. Будуть як офлайн, так і онлайн-лекції, екскурсії до будинків ОСББ, комунальних підприємств, аби ознайомитися з тими чи іншими механізмами, успішним досвідом. Урешті — слухачі курсів зрозуміють, як покращити управління своїми будинками, де вже створені об’єднання. Голови правління, які нещодавно ними стали, зрозуміють особливості цього процесу. А найцінніше у таких курсах — обмін досвідом, гарна комунікація між головами правління», — підкреслив під час брифінгу 7 лютого Владислав Макарець. 

Заявки на курси підвищення кваліфікації для голів правління можна подавати через форму https://forms.gle/LwLDPkVt2GAAZaA39.