Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація станом на 18:00

6 лютого. Оперативна інформація на 18:00.   

Щодо ситуації в енергетиці.

Зберігається дефіцит потужностей, який особливо відчутний у ранкові, а також  у вечірні години (це піки споживання). Про це повідомляють у НЕК Укренерго. Наявний обсяг виробленої електроенергії недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

У Дніпрі сьогодні з 06:00 до 24:00 діють стабілізаційні графіки відключень. Вночі енергетики не планують обмежувати споживання. Але через складну ситуацію в цілому в енергосистемі країни, при збільшенні споживання  електроенергії залишається високий ризик екстрених відключень.

Енергетики просять дніпрян помірно користуватися електроенергією, вмикати енергоємні прилади по черзі. Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через перевантаження та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках

Зараз у Дніпрі застосовуються відключення споживачів ІІІ черги згідно з затвердженим графіком.

З графіками стабілізаційних відключень можна познайомитись  на сайтах приватних енергетичних компаній  за цими посиланнями:      

- якщо ви абонент ДТЕК – https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

- якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html

В цілому лікарні міста та соціальні об’єкти на цей час  забезпечені теплом та водою. Всі підвищувальні насосні станції (ПНС), а також насосно-фільтрувальні станції (НФС) працюють у штатному режимі, аварійні ситуації відсутні.

Станом на 18:00 працюють всі об’єкти  КП «Теплоенерго», КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс-Дніпро». Опаленням забезпечені всі будинки, які обслуговують  ці теплопостачальні підприємства.

Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста.

Бригада КП «Теплоенерго» завершила заміну запірної арматури у будинковій котельні по вул. Новоорловська.  Будинки по вул. Авіаційна, 16, 18, Новоорловська, 3, 5, 7, Талаліхіна, 2, 4, 8, Морської Піхоти 13, 15 уже з опаленням.

Аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» за заявками містян сьогодні  працювали над очищенням 20 засмічень на мережах водовідведення, а також відпрацювали  7 звернень про пошкодження мереж водопостачання.

Зокрема, завершено аварійно - відновлювальні роботи по вул. Паркова, буд. 35 і відновлено водопостачання вулиць:

- вул. Паркова;

- вул. Березова.

Також  завершені аварійні роботи по вул. Козака Мамая, 33б і відновлено подачу води за наступними адресами:

- вул. Гладкова, 16, 20, 22, 24, 26;

- вул. Казакевича, 5, 6, 9;

- вул. Козака Мамая, 4 - 26.

Сьогодні комунальники продовжували  роботи з ліквідації однієї з наймасштабніших у ці дні аварій, яка сталася на водоводі по вул. Яна Гуса, 36, сьогодні знову було перекрито водопостачання  будинкам № 1 – 50. Йде заміна понад 150 метрів труби на ділянці зі складними ґрунтами. Задіяні 4 одиниці спецтехніки. Старі поржавілі металеві труби уже демонтовані. Комунальники приступили до прокладання сучасних поліетиленових, діаметром 75 мм, які більш стійкі до корозії. На час проведення ремонтних робіт, на вул. Яна Гуса у спеціально відведеному місці, люди можуть набрати воду для своїх потреб.

Аварійні бригади  роблять усе можливе, аби якнайшвидше завершити  роботи і відновити подачу води.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:    

(056) 732-12-12

(095) 732-12-12    

(096) 732-12-12     

(073) 732-12-12

Також заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:    

(095) 816-39-11    

(093) 261-32-25    

(063) 402-79-56    

(063) 681-61-82    

(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.