Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: як у місті допомагають родинам у складних життєвих обставинах

 

Дніпровський міський центр соціальних служб підтримує не лише сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а й родини, які перебувають у складних сімейних обставинах, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

«Допомагаємо не лише соціальним супроводом таких сімей, який ведуть фахівці соціальної роботи, психологічною підтримкою, а й гуманітарною поміччю. У рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН наш заклад отримав продукти, зокрема й для допомоги згаданим родинам. Йдеться про борошно, рис, соняшникову олію тощо. Усе це видаємо сім’ям, які в нинішні непрості часи потребують підтримки. Торік у місті понад 2 100 сімей отримали таку продуктову допомогу. Продовжуємо підтримувати родини. У січні 500 сімей вже отримали продуктові набори. Люди дякують за те, що про них піклуються», — зазначила директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко. 

Світлана Остроушенко є прийомною мамою і водночас бабусею для трьох діток, яких вона виховує. 

«Допомога продуктами зараз дуже необхідна. Уже неодноразово отримувала олію, крупу, смаколики дітям. Вчергове запросили за продуктовим набором. Дуже вдячна, що місто піклується. Це дуже цінно», — підкреслила жінка. 

Дніпрянин Олексій Свиридов є прийомним батьком для двох дітей, яких нині виховує самостійно: «Теж уже неодноразово отримував поміч продуктами, яка зараз є дуже доречною. Ціни на продукти високі. Тому вдячний за таку допомогу».