Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Лікарі Дніпра рятують бійців від ампутацій унікальними методами лікування

Центр термічної травми та пластичної хірургії. Тут працюють з надважкими опіковими травмами, коли у людини обпечене тіло мінімум на 60 %. Але медикам вдається ставити пацієнтів на ноги. 

До війни цей медичний заклад обслуговував мешканців Дніпропетровщини, але з початку повномасштабного вторгнення рф він приймає мешканців сусідніх областей, а також його лікарі рятують військових. 

«Наразі в нас є декілька хворих, які були уражені холодом, але завдяки гарним берцям ураження поверхневі. Це дозволяє нам якнайшвидше відновити хлопців. У лікуванні як і військових, так і цивільних ми застосовуємо сучасні технології лікування. Наші лікарі постійно підвищують кваліфікацію. Наприклад, минулого місяця двоє наших лікарів проходили стажування у Німеччині, у промисловому місті Людвигсхафен. Там розташований концерн «БАСФ», там також розміщені звичайні металургійні підприємства, і тому там є великий потужний опіковий центр. Крім цього, коштом спонсорів з Німеччини нам привезли новий сучасний апарат, який дозволяє поширювати шкіру при пересадках, підвищувати ефективність закриття ран шляхом аутодермопластики», – зазначив лікар одного із медичних закладів Дніпра Сергій. 

Військовий Олександр у квітні пішов на захист нашої країни: «Сюди до Дніпра потрапив з обмороженням кінцівок. Я шість днів стояв на позиції, захищав, але отримав ось таку незначну травму. Дякую дніпровським лікарям за те, що врятували кінцівки. У цьому медичному закладі є всі необхідні ліки, лікарня надає все».