Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Гарно облаштовано, є все необхідне», — чергова по місту про роботу банку одягу й Пунктів незламності

У Дніпрі на базі семи закладів соціального захисту і  позашкільної освіти працюють банки одягу, де люди з тимчасово окупованих територій, які мешкають у місті, і ті,  хто опинився у складних життєвих ситуаціях, можуть цілком безкоштовно отримати теплі речі, взуття як для дорослих, так і дітей. 

П’ятого лютого, за дорученням міського голови Бориса Філатова, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар‘я Біла відвідала один із таких банків одягу по вул. Янтарній, 45 (Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок). Щотижня сюди приходять отримати одяг близько 50 осіб. Нині тут видано вже біля 300 кг речей. 

«Мене найбільше розчулило, що окрім нової білизни, шкарпеток тут є речі, які люди створили власними руками і принесли сюди, наприклад, в’язані шкарпетки. Допомагають, приносять речі і працівники самого центру. Вони звикли працювати з дітьми і розуміють, наскільки багато їм треба любові і піклування. Цим же діляться з  тими, хто нині мешкає у нашому місті через війну. Проінспектувавши, переконалася, що тут все гарно організовано. Працівник закладу слідкує, аби речі були посортовані, чисті, розкладені. Словом, щоб людині було зручно підібрати ту чи іншу річ», — зазначила Дар'я Біла.

У цьому ж закладі соціального захисту облаштовано й Пункт  незламності, який теж відвідала чергова по місту.

«Цей Пункт, як і годиться, обладнаний усім необхідним. Тут є й генератор на випадок відключення світла. Нещодавно з’явилася електрична станція на випадок, якщо відвідувачів зовсім небагато. Від неї можна і гаджети зарядити, і закип’ятити воду. Також є прекрасна дитяча кімната з різними іграшками, розмальовками, іграми для більш старших діток. Зрозуміло, це обумовлено специфікою закладу, який створений для дітей. Ще тут окрема кімната для матері і дитини. Простір  вдало поділений на зони: більш тиха — для людей поважного віку, інша — для відвідувачів з діточками. Тут тепло, затишно, працює вайфай», — підкреслила Дар‘я Біла. 

Також під час інспекційного об’їзду чергова по місту відвідала ще один Пункт незламності, облаштований у центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді (вул. Юлії Залюбовської, 7). Пункт розміщений на двох рівнях: один —  на першому поверсі закладу, інший — в укритті. 

«Є генератор, достатньо розеток, аби зарядити телефони, гаджети. Зона, де можна зробити гарячий чай, каву. Тут також є окрема кімната для матері і дитини. Найбільше вразило — укриття. Раніше тут був просто підвал. Зараз це укриття, де не лише безпечно, а і затишно. У дитини не повинно бути додаткового страху, аби спускатись в укриття. Вона має сприймати його як місце безпеки. Тут велика кількість прикладних занять для дітей, аби їм відволіктись і не так тривожно сприймати інформацію довкола», — зазначила Дар‘я Біла. 

Вона також додала, що у цьому закладі позашкільної освіти замінили вікна, які постраждали від вибухової хвилі під час одного з ворожих ракетних прильотів. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформуватимуть мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.