Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація станом на 10:00

4 лютого. Оперативна інформація на 10:00.   

Щодо ліквідації наслідків снігопаду.

У Дніпрі комунальні служби зночі очищали магістралі міста. За розпорядження міського голови Дніпра Бориса Філатова автошляхи обробляли понад 100 одиниць спецтехніки. Зокрема, 82 одиниці посипочної техніки, 7 навантажувачів, 24 одиниці міні-техніки, 6 самоскидів. До робіт залучено 500 дорожніх працівників. Комунальники передусім забезпечували безпеку дорожнього руху на особливо небезпечних ділянках. Використано 1 446 тонн протиожеледної суміші.

Нині комунальники продовжують очищати тротуари, зупинки громадського транспорту та підходи до підземних переходів.

Міська влада звертається до комерційних підприємств терміново розчистити і посипати тротуари на територіях, за які вони відповідальні:  біля своїх супермаркетів, крамниць, аптек, салонів краси, офісів та інших приватних установ. У разі невиконання зобов’язань відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення України, за порушення норм та правил у сфері благоустрою  передбачені штрафи.

Щодо ситуації в енергетиці.

ДТЕК у лютому збільшив ліміт споживання для нашої області до 2700 МВт на добу замість 2200 МВт у січні. Компанія враховує, що наша область є прифронтовим регіоном, який забезпечує функціонування багатьох стратегічних напрямків, зокрема, медицини, промисловості, а також дозволить збільшити годин роботи електротранспорту.

Безпосередньо на сьогодні 4 лютого НЕК Укренерго надав обмеження споживання для Дніпропетровської області на рівні 1347 МВт на день та 1257 МВт на ніч. Це 50% від поточної потреби електроенергії області при поточній температурі повітря, включаючи населення, промисловість та критичну інфраструктуру.

На цей час у Дніпрі діють графіки стабілізаційних відключень і в ЦЕК, І в ДТЕК. Але при таких лімітах залишається високий ризик екстрених відключень через складну ситуацію в енергосистемі країни та можливе суттєве перевищення ліміту протягом доби.

Енергетики просять дніпрян помірно користуватися електроенергією, вмикати енергоємні прилади їх по черзі. Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через перевантаження та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках

З  графіками стабілізаційних відключень можна познайомитись  на сайтах приватних енергетичних компаній  за цими посиланнями:      

- якщо ви абонент ДТЕК – https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

- якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html

Зараз у Дніпрі застосовуються відключення споживачів ІІІ черги згідно з затвердженим графіком.

Станом на 10:00 лікарні міста та соціальні об’єкти забезпечені теплом та водою.

Станом на 10:00 у місті працюють всі підвищувальні насосні станції (ПНС) і забезпечують стабільне постачання води в оселі городян.

Також, станом на 10:00 працюють всі об’єкти всіх трьох теплопостачальних підприємств міста: КП «Теплоенерго»,  КП «Коменергосервіс»  та КП «Жилсервіс-Дніпро». Опаленням забезпечені всі будинки, які обслуговують  ці теплопостачальні підприємства.

У КП «Теплоенерго» сьогодні було знеструмлення лише однієї котельні по вул. Філософська. Вона опалює 4 будинки. Станом на 10:00 на цей об’єкт подачу живлення відновлено.

Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста.

Аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» сьогодні працюють за заявками містян щодо ліквідації  засмічень на мережах водовідведення та опрацьовують  звернення про пошкодження мереж водопостачання.

Зокрема, проводяться аварійно - відновлювальні роботи, через що припинено водопостачання вулиць:

- Онезька;

- Сподівань;

- Інгульська;

- Балхаська;

- Робесп'єра;

- Незламна, 184-393.

Працюють ремонтні бригади і на пошкодженні водопроводу по просп. Івана Мазепи, 56, тимчасово без води будинки за такими адресами:

- просп. Івана Мазепи, буд. 42-58;

- пров. Яворовий, буд. 1-17.

Також комунальники продовжують  роботи з ліквідації однієї з наймасштабніших у ці дні аварій, яка сталася на водоводі по вул. Яна Гуса, 36, тимчасово перекрито водопостачання  будинкам № 1 – 50. Йде заміна 130 метрів труби.

Аварійні бригади  докладають максимум зусиль, аби якнайшвидше завершити роботи на цьому та інших об’єктах і відновити подачу води.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:    

(056) 732-12-12

(095) 732-12-12    

(096) 732-12-12     

(073) 732-12-12

Також заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:    

(095) 816-39-11    

(093) 261-32-25    

(063) 402-79-56    

(063) 681-61-82    

(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.