Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Комунальні служби інформують

Щодо ситуації в енергетиці. Імпорт електроенергії набирає обертів. Технічна можливість доправлення з Європи в Україну досить значна – по вже наявних міждержавних лініях електропередачі. Про це повідомляє НЕК «Укренерго». У компанії відзначають, якщо збільшити імпорт у 2-2,5 рази, Україна зможе закрити до 40-50% дефіциту, який зараз є в енергосистемі. Це питання планують узгодити якнайшвидше.

Наявний же на сьогодні обсяг розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

До всіх областей доведені ліміти споживання. Нашій області НЕК «Укренерго» виділила на 3 лютого вдень 1328 МВт, вночі 1262 МВт. Таку інформацію розміщено на офіційних ресурсах енергетиків станом на 06:00.

Це 49 % від поточної потреби електроенергії області за наявної температури повітря, включаючи населення, промисловість та критичну інфраструктуру. Такі ліміти дозволяють застосувати графіки стабілізаційних відключень.

З  ними можна познайомитись  на сайтах приватних енергетичних компаній  за цими посиланнями:      

- якщо ви абонент ДТЕК – https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

- якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html

Варто зазначити, що у Дніпрі вперше цього року уже 18 годин жоден з об’єктів критичної інфраструктури водо- та теплопостання не був відключений від живлення на тривалий час.

Станом на 06:00 у місті  працюють всі підвищувальні насосні станції (ПНС) і забезпечують стабільне постачання води в оселі мешканців.

Станом на 06:00 працюють всі об’єкти всіх трьох теплопостачальних підприємств міста: КП «Теплоенерго»,  КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс-Дніпро». Опаленням забезпечені всі будинки, які обслуговують  ці теплопостачальні підприємства.

Лише у КП «Теплоенерго» напередодні ввечері фіксувалось короткочасне знеструмлення кількох котелень. Відключення живлення тривало всього 30 хвилин.

Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста.

Аварійні бригади КП «Дніпроводоканал»  за минулу добу відпрацювали 25 заявок містян щодо ліквідації  засмічень на мережах водовідведення та 19 звернень про пошкодження мереж водопостачання.

Серед ключових:

- просп. Слобожанський, Д-1000 мм із колодязя;

- вул. Немировича-Данченка, Д-800 мм із колодязя;

- вул. Словацького, Д-300 мм із землі.

Сьогодні аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» також працюватимуть на ліквідації засмічень на мережах водовідведення та виявлених пошкодженнях мереж водопостачання.

Зокрема, комунальники продовжать роботи з ліквідації аварії по вул. Яна Гуса, 36, через це тимчасово перекрито водопостачання будинкам № 1 – 50.

Наші комунальники докладають максимум зусиль, аби якнайшвидше завершити роботи і відновити подачу води.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

У разі виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:    

(056) 732-12-12

(095) 732-12-12    

(096) 732-12-12     

(073) 732-12-12