Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро допомагає: підприємець з Донеччини відкрив у місті буфет-їдальню «Smachnogo»

До Дніпра за Програмою релокації з територій, які наближені до зон бойових дій, переїхало 56 підприємств. З них 14 вже розпочали виробничу діяльність. Серед них і підприємство громадського харчування Костянтина Алад’єва  з Краматорська, яке 2 лютого відкрили у Дніпрі — буфет-їдальня «Smachnogo».

«Ще влітку зібрали представників підприємств, які релокувалися до Дніпра, і одразу, зі свого боку, запропонували різного роду практичну допомогу, аби вони відновили свою роботу у нашому місті. З-поміж іншого допомогли з перевезенням обладнання, пошуком складських, виробничих приміщень, а також з різними організаційними питаннями, пов’язаними з податковою системою, Пенсійним фондом, пошуком гуртожитків, житла для розселення персоналу тощо. Далі вже залучали таких підприємців до різних форумів, коворкінгів. Словом, це ті конкретні кроки, які допомагають релокованим підприємствам освоїтися у Дніпрі», — розповів заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Володимир Міллер. 

Водночас директор департаменту правового забезпечення міської ради Артем Павлов зазначив: «Ми і зараз знаходимося у постійній комунікації з підприємцями, які перевезли свій бізнес до нашого міста. Відчуваємо їхні потреби і намагаємося максимально їм допомогти. Вважаю, що вони гармонійно інкорпоруються в громадське життя Дніпра». 

За словами підприємця Костянтина Алад’єва, у буфеті-їдальні  працевлаштовано близько двох десятків людей, переважна більшість — це внутрішньо переміщені особи, а також і дніпряни.  

«Є велике бажання, щоб заклад розвивався і, так би мовити, «влився» у життя Дніпра, міські заходи тощо. Дуже вдячний міській владі, яка усіляко мені допомогла. Зокрема, надали склад, де тимчасово зміг розмістити перевезене обладнання, а також з різними організаційними питаннями. Така турбота — дуже цінна», — додав підприємець.