Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Чергова по місту перевірила, як перенавчаються переселенці, працюють спортивні школи та Пункт незламності

Дніпро піклується про переселенців. У місті, за дорученням міського голови Бориса Філатова, організували курси, на яких внутрішньо переміщені особи можуть перенавчитись та отримати освіту «секретар керівника» чи «оператор з обробки інформації та програмного забезпечення». Навчання організували на базі Державного професійно-технічного навчального закладу Дніпровський регіональний центр ПТО. Триватиме воно три тижні. За цей час слухачі безкоштовно опанують ази згаданих професій та отримають свідоцтва про присвоєння кваліфікації. 

Загалом кількість охочих отримати кваліфікації – близько 30 осіб. З кожним була проведена співбесіда. У разі успішного проходження людина зараховувалася на курс. За результатом навчання розпочали 18 ВПО.  

«Такі курси були організовані у спільній ініціативі міської влади, зокрема департаменту гуманітарної політики ДМР та Благодійного фонду «За дітей» Марії Пінчук. Це вже другий такий проєкт, який ми організовуємо для наших переселенців. Перший зробили в рамках програми ООН. Тож наш департамент продовжує працювати в цьому напрямі, адже ми хочемо допомогти кожному переселенцю побудувати життя в Дніпрі», – зазначила заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко. 

Також чергова по місту перевірила, як працюють спортивні школи Дніпра. На сьогодні за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова 8 спортивних шкіл повністю відновили навчально-тренувальний процес. У них загалом навчаються майже 3 тис. вихованців. Ще 10 спортивних шкіл змогли відновити роботу частково. 

«Ми відновили роботу там, де є найпростіші укриття. Наразі ми перебуваємо у КПНЗ «СДЮСШОР № 1» ДМР. Це спортивна школа зі стрільби, і саме наразі триває тривога, тож вихованці оперативно перейшли в укриття та чекають на відбій. Також ми відновили роботу тих спортивних шкіл, біля яких також розташовані укриття на відстані не більше ніж 150-200 м», – зазначила Ксенія Сушко. 

Загалом на сьогодні повністю відновили роботу наступні спортивні школи: 

- КПНЗ «СДЮСШОР № 1» ДМР;

- КПНЗ «СДЮСШОР № 3» ДМР;

- КПНЗ «СДЮСШОР № 6» ДМР;

- КПНЗ «ДЮСШ № 8» ДМР;

- КПНЗ «МДЮСШ з водних та веслувальних видів спорту» ДМР;

- КПНЗ «СДЮСШОР з гімнастики художньої» ДМР;

- КПНЗ «ДЮСШ з воднолижного спорту та вейкбордингу» ДМР;

- КПНЗ «СДЮСШОР з бадмінтону ім. К. В. Вавілова» ДМР.

 

Частково відновлений навчальний процес: 

- КПНЗ «ДЮСШ № 2» ДМР;

- КПНЗ «СДЮСШОР № 5 ім. ЗТУ М. І. Говорунова» ДМР;

- КПНЗ «ДЮСШ № 7» ДМР;

- КПНЗ «ДЮСШ № 9 ім. О. С. Мороза» ДМР;

- КПНЗ «ДЮСШ з технічних та прикладних видів спорту» ДМР;

- КПНЗ «КДЮСШ з боксу та єдиноборств» ДМР;

- КПНЗ «МКДЮСШ» ДМР;

- КПНЗ «СДЮСШОР з водного поло» ДМР;

- КПНЗ «МСДЮСШОР» ДМР;

- КПНЗ «МДЮСШ з ігрових видів спорту» ДМР.

Також заступниця міського голови відвідала Пункт незламності у школі № 46. Він вміщує до пів тисячі людей. Тут, як і в інших пунктах єднання, облаштовано ігрові зони для дітей, санітарні кімнати, куточки матері та дитини, для відвідувачів з домашніми тваринами, місця для приготування гарячих напоїв, підзарядки гаджетів, а також встановлено генератор.

«Це 45-й Пункт незламності, який ми відкрили. Я побачила, що тут все працює, все необхідне тут є в наявності. Це, до речі, саме той Пункт незламності, який у блекаут прийняв понад 2 500  людей. Наразі ми готуємось до відкриття 46-го Пункту незламності, який буде в 143-й школі. Наразі там ведуться роботи з підключення генератора», – підкреслила Ксенія Сушко.