Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На донат для захисників: у закладі позашкілля Дніпра розмальовують тубуси петриківським розписом

У Дніпрі вихованці та майстрині Палацу творчості дітей та юнацтва оздоблюють петриківським розписом тубуси від мін, якими наші військові активно нищать ворога на фронті.

«Розпис артефактів, пов’язаних із війною, розпочався із протитанкових їжаків до Дня міста. Тоді презентували 9 великих їжаків як символ тих дев’яти регіонів, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення рф. Після цього робили маленькі сувенірні їжаки. Усі вилучені кошти пішли на допомогу нашим захисникам. А цього разу вихованці Палацу творчості дітей та юнацтва спільно з майстринями закладу розписують петриківським розписом тубуси від 60- та 82-міліметрових мін. Такі тубуси можна придбати за донат. Усі вилучені кошти підуть на допомогу 232-му батальйону Дніпра, який використовував саме ці тубуси», — розповів заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський. 

Водночас керівниця зразкового художнього колективу «Дивосвіт» згаданого закладу позашкілля Галина Коновалова розповідає: «Із вихованцями малювали на різних поверхнях. А зараз розмальовуємо ось такі тубуси петриківським розписом. На цих речах війни ми малюємо квіти нашої землі, які дарують життя. Усе це обов’язково закінчиться нашою перемогою, і буде мир!».

Вихованка Поліна Сухова — одна з тих, хто теж долучився до розпису тубусів. 

«Розмальовуємо такі тубуси і залишаємо маркування від снарядів, як нагадування, що країна бореться за свою свободу, незалежність, світле й вільне майбутнє. Саме ці квіти і символізують майбутній розквіт України і наше життя таке ж квітуче», — додала дівчина. 

Придбати розписані тубуси за донат можна, звернувшись до департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради у соціальних мережах (https://www.facebook.com/molod.npv, https://instagram.com/molodpatriot?igshid=YmMyMTA2M2Y=). Окрім того, департамент працює над запуском продажу тубусів та їжаків на всесвітній платформі eBay.