Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: погода, свята та важливі події 31 січня

Синоптики на сьогодні прогнозують хмарну погоду, можливий мокрий сніг.

Температура повітря у місті протягом дня становитиме від +2° до -3°.

Цього дня:

Міжнародний день ювеліра. Батьківщиною професії прийнято вважати Грецію, точніше, Стародавню Грецію. Саме тут вперше майстри відкрили для світу різьблення по каменю, почали виготовляти прикраси з дорогоцінних металів з самоцвітами. Ініціатива ж заснувати професійне свято представників цього ремесла з’явилася на одному з популярних конкурсів молодих ювелірів на початку 2008-го року.

День народження:

-  австрійський композитор Франц Шуберт (1797 р.).

Події минулого:

-  зареєстровано торгову марку Coca-Cola (1893 р.);

-  помер Алан Александр Мілн, англійський письменник, автор «Вінні Пуха» (1956 р.);

-  помер Леонід Каденюк, український астронавт, перший космонавт незалежної України, Герой України (2018 р.);

-  вихід Великої Британії із Європейського Союзу та Євратому (2020 р.).

Події та заходи в світі:

- у Нью-Йорку пройде форум партнерства Економічної та Соціальної Ради ООН ECOSOC . Щорічно на цьому впливовому зібранні ЕКОСОС та інші структури Організацій Об’єднаних Націй збирають найбільш впливових лідерів урядів, приватного та некомерційного секторів, а також громадянського суспільства. Вони діляться останніми новаторськими рішеннями стосовно оптимальних шляхів сприяння міжнародному розвитку;

- у Шотландії відбудеться парад вікінгів Up Helly Aa. Ця унікальна факельна хода вважається наймасштабнішим фестивалем вогню на території Європи, а також одним з найунікальніших фестивалів у світі. Жителі міста Леруіка наряджаються у вікінгів, створюють модель корабля вікінгів, підпалюють смолоскипи і йдуть вулицями до моря. Традиційний шотландський фестиваль Up Helly Aa  присвячується висадці на Шетландські острови, що неподалік узбережжя Шотландії, скандинавських вікінгів, які вписали нову сторінку в історію цих островів.

Події та заходи в Україні:

- у Києві відбудеться мегаконцерт харківської ска-панк-банди «Жадан і Собаки». На прихильників панк-року чекає драйвовий виступ крутої фестивальної команди. Їх пісні про злободенне і, як завжди, зі стьобом.

Події та заходи в Дніпрі:

- у Театрі драми та комедії відбудуться акторські читання п’єси японського драматурга Кокі Мітані «Академія сміху». Два заслужених артисти України, два друга, два талановитих актора Арсен Босенко та Андрій Мельников запрошують познайомитися з сучасною драматургією на незвичайних посиденьках. По завершенню  вистави на глядачів чекає діалог з акторами та автограф-сесія;

- в обласній організації Національної спілки художників України сьогодні закривається художня виставка «Мистецтво Січеславщини». Протягом 2 місяців всі охочі могли познайомитися з кращими роботами місцевих майстрів, які були створені за останнє десятиліття. Це живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво. Зібрали найкращі роботи 95 професійних художників та молодих митців регіону.

 

Захід сонця очікується о 16:36. Тривалість дня – 9 год 14 хв.