Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра, протягом доби оброблено 938 звернень. Вони надійшли як у телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги при Громадській раді. Був цілий шквал звернень стосовно світла (773).

Телеграм-канал голови Громадської ради оперативно інформував містян про перебіг ситуації з ракетною небезпекою, а також зі світлом, теплом і водою.

Незважаючи на оголошення екстрених відключень, ДТЕК протягом дня зміг повернутися до звичних вже стабілізаційних графіків. Дякуємо ДТЕК! Втім, протягом другої половини вчорашнього дня масово надходили скарги містян на те, що їх не включили попри те, що ракетна загроза минула і за графіками настав час увімкнення.

Звернення містян більш докладно. Світло:

Масово зверталися мешканці ж/м Калинівський, яких не увімкнули за графіком. За словами заявниці, яка додзвонилася до ДТЕК, оператор повідомив, що їх забули увімкнути.

Продовжуються скарги на вимкнення мобільного зв’язку та інтернету разом зі світлом під час як екстрених, так і стабілізаційних погодинних відключень. Особливо - ракетних загроз.

Типовий діалог:

- «Вважаю, що відключення світла цілими масивами, особливо під час такої тривоги – це злочин. Інтернет і зв’язок є тільки на лоджії.

- Вам ще пощастило, нам, щоб зловити сигнал, треба бігти на перехрестя».

Просять забезпечити безперебійну роботу світлофорів на небезпечних перехрестях і увімкнути вуличне освітлення: «Пішоходи ходять у чорному без ліхтариків, переходять у неналежних місцях. Поки доїхали додому, мало не збили трьох».

Тепло:

- ж/м Тополя-2, 39: мешканці дякують за повернення ізоляції труб теплотраси.

Соціальна підтримка:

- вул. Кривоноса, 184: допомога лежачій пенсіонерці: «Дякую, мені вже зателефонували, завтра здзвонимося», повідомляє заявниця.

Ракетна небезпека:

? метро «Вокзальна» повідомили, що під час тривоги не пускали з собаками без переноски, собаки невеликі (7 кг).

ЖКГ:

- бульвар Батальйона Дніпро-1, 6-Б: мешканці дякують за враховані зауваження щодо ремонту даху. Зроблено вільний злив. Подяка усім причетним – від голови Громадської ради до підрядника і головного інженера Євгенія;

- вул. Робоча, 25-А: сміття з території прибрано, за винятком великогабаритного, яке вивезе згідно з графіком компанії-перевізника «Уберу». Також до цієї компанії потрібно звернутися для облаштування майданчика, на якому стоять сміттєві баки. 27 січня департамент житлового господарства ДМР направить перевізнику листа з проханням відреагувати на звернення;

- вул. Харківська, 2: територію приберуть, водостічну трубу між під’їздами 3 і 4 відновлять. Покрівля будинку стояла в списку на 2022 і 2023 роки на капітальний ремонт. Його неможливо  проводити під час війни (постанова Кабміну № 590);

- вул. Холодноярська, 26: відмощення у задній частині будинку потребують ремонту. Для його прискорення бажано заплатити борг за комунальні платежі. У цьому  будинку він становить більш ніж 54 000, а для квартири заявниці більш ніж 7 000 тис. грн.

Аварійні дерева:

- вул. Надії Алексєєнко, 100: дерево, про яке повідомили вчора, сьогодні вже прибрано. Мешканці дякують за оперативність!

Дороги. Мешканці прохають відремонтувати:

- вул. Титова, 12, 12-А: «Немає дороги»;

- вул. Янгеля: «Немає пішохідної зони»

Звернутися у телеграм-канал Геннадія Корбана можна за посиланням, пошта [email protected]

Телефони гарячої лінії Штабу взаємодопомоги:

(095) 816-39-11   

(093) 261-32-25   

(063) 402-79-56   

(063) 681-61-82   

(068) 638-28-48

Заявки приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години. Не забувайте залишати контактні телефони.