Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: погода, свята та важливі події 26 січня

Синоптики на сьогодні прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Температура повітря у місті протягом дня становитиме від +2° до -4°.    

Цього дня:

Міжнародний день митника. Це свято заснувала у 1983-му році Рада митного співробітництва, яка була перейменована у Всесвітню митну організацію. Сьогодні ця впливова міжурядова міжнародна структура зі штаб-квартирою у Брюсселі об’єднує близько 170 держав. Кожна країна, у тому числі і наша, має свою митну службу. Солідарність митних служб всього світу дозволяє ефективно ділитися досвідом боротьби з правопорушеннями та вирішувати проблеми, пов’язані з перетином кордонів.

День народження:

-  український вчений у галузі гірництва, автор ідеї та науковий редактор першої національної української Гірничої енциклопедії, борець за незалежність України у ХХ сторіччі Володимир Білецький (1950 р.).

Події минулого:

- помер український етнограф і фольклорист, автор слів Державного Гімну України Павло Чубинський (1884 р.);

- німецький конструктор Карл Бенц збудував чотириколісний автомобіль, який став основою для створення багатьох вдалих гоночних машин (1893 р.);

- перша публічна демонстрація пристрою телевізору у Лондоні шотландським винахідником Джоном Бердом  (1926 р.);

- в Аргентині знайдено останки найбільшого в історії нашої планети динозавра (2000 р.).

Події та заходи в світі:

У Франції відкривається Міжнародний фестиваль коміксів. Це найбільший європейський форум послідовного мистецтва, як ще називають малюнки-ілюстрації зі смішними підписами. З 1974 року він проходить у Франції, в місті Ангулем. Триває чотири дні, в ході яких вручається декілька престижних премій авторам коміксів.

Події та заходи в Україні:

У Києві пройде черговий благодійний день від ресторану Fish Fetish за участю відомих телеведучих, акторів, блогерів. 50% вартості  кожного замовлення у цьому закладі сьогодні  буде відраховано на допомогу Денису Кристофу, котрий евакуює мирне населення з гарячих точок та допомагає постраждалим від війни.

Захід сонця очікується о 16:28. Тривалість дня – 9 год 11 хв.