Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 142 звернення. Вони надійшли як у телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги при Громадській раді. Традиційно більша частина звернень стосувалася світла (105).

Головне за день:

Сьогодні ДТЕК вперше заявив про те, що лімітів, які виділяє НЕК Укренерго для Дніпропетровської області, недостатньо для належного забезпечення електроенергією: https://t.me/korbanofficial/857.

За наведеними показниками, Дніпропетровська область наразі на день отримує 53% від споживання за нормальних умов роботи енергосистеми. Згідно заяви, ліміт розподіляється в першу чергу на критичну інфраструктуру та супутні приєднання (600 МВт потужності, або 27%).

У другу чергу на промисловість, яка виконує важливі функції та не може зупиняти виробничі процеси (250 МВт, або 11%).

Населення і малий бізнес, як зазначено, забезпечується за залишковим принципом: їм «лишається близько 305-330 МВт потужності (15%)».

Для забезпечення промисловості і населення Дніпропетровської області потужністю у межах, необхідних для стабільної роботи, мають бути переглянуті підходи до формування лімітів на рівні Міністерства та НЕК Укренерго, зазначають у ДТЕК.

Світло:

- 25 січня після 16:00 з декількох адрес повідомили, що їх не включили згідно графіку;

- мешканці стурбовані відключенням від світла поліклініки на вул. Софії Ковалевської, 53-а, яка має належати до критичної інфраструктури.

пров. Фестивальний, 6: періодичні тривалі скачки напруги 155-210 вольт.

вул. Черновицька: напруга 160 вольт вже 2 місяці. На заявки ДТЕК не реагує.

Вода:

- пр. Гагаріна, 3: сьогодні має перевірити аварійна служба;

- вул. Квітки Цісик, вул. Новокримська, просп. Петра Калнишевського: просять забезпечити генератором відповідні ПНС для безперебійного постачання води.

КП "Дніпроводоканал" працює над забезпеченням ПНС генераторами;

- вул. Криворізька, 16-а: тече ввід водогону. КП "Дніпроводоканал" відремонтує протягом доби;

- вул. Піхоти Короля: аварійні роботи на пр. Гагаріна, 125 завершено, воду повернуто;

- вул. Решетилівська, 12: мешканці відмовляються розбивати підлогу на першому поверсі будівлі, що необхідно для доступу до комунікацій і проведення робіт;

- вулиці Чехова, Паустовського, Залюбовського, Загребельного, частина Салтикова Щедріна і Глиняна: на жаль, через війну масштабний проєкт забезпечення цих вулиць Дніпра централізованим водопостачанням реалізувати поки не вдалося (постанова Кабміну № 590 призупиняє видатки на капітальне будівництво під час війни).

Тепло:

- 20-річчя Перемоги, 13: аварійні роботи Придніпровської ТЕС біля будинку 15. До вечора мають бути завершені;

- вул.. Гладкова, 38: налагоджено теплопостачання по стояку у квартирах 45, 88, 117, 146, 169, 180.

- вул. Данила Галицького, 18: тепло повернуто. Дякуємо аварійній службі.

- вул. Краснопільська, 3-а: лічильник замінено 19 січня, працює коректно, великі показники нараховуються через велику площу будинку і автономне опалення у квартир.

- просп. Миру, 19: голові ОСББ запропоновано придбати генератор для індивідуального теплового пункту за програмою співфінансування.

- ж/м Тополя 2 буд. 3: різна температура стояків у будинку. Розробляють аварійну схему відключення Вашого ТРП. Це займе час. Тепло подається, система має розведення: подача та зворотнє проходження теплоносія, тому різна температура стояків у квартирі;

- вул. Фабрично-Заводська, 33: зараз тепло є.

Каналізація:

- вул. Ларіонова 36-38: мешканці дякують за встановлені кришки люків: «вже не було жодної надії, що їх колись  поставлять, зробили дуже швидко і якісно»;

- пров. Фестивальний, між 6 і 12: встановлено новий люк.

ЖКГ:

- вул. Харківська, 2: потребує ремонту дах, у поганому стані водостічні труби;

- вул. Холодноярська, 26: немає відмістків у задній частині будинку.

Зливова каналізація:

- вул. Вітчизняна, біля заводу "Лотос", забита зливова каналізація.

Заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:   

(095) 816-39-11   

(093) 261-32-25   

(063) 402-79-56   

(063) 681-61-82   

(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.