Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація

У Дніпрі минула ніч видалася не спокійною. Ворог атакував місто дронами та ракетами.  За попередньою інформацією є влучання у промислове підприємство. Обійшлося без жертв. Вибуховою хвилею пошкоджено сусідні будинки. Ще 5 БпЛА типу «Shahed» ППО збили на підльоті до Дніпра. Цієї ночі повітряна тривога у місті лунала двічі, загальною тривалістю  3 години.

В останні дні активність ворожої авіації зросла. Будьте пильні, уважно стежте за сигналами повітряної тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.

Щодо ситуації в енергетиці.

ДТЕК розпочав імпорт електроенергії з Європи задля зменшення дефіциту в енергосистемі України. Поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати десь 500 млн кВт-год електроенергії на місяць, що дорівнює місячному споживанню 2 млн. домогосподарств. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

На сьогодні, 26 січня, наша область має ліміти від НЕК Укренерго: 1194 МВт на день та 1181 на ніч. Це 54% від потреби в електроенергії нашої області при поточній температурі повітря, включаючи населення, промисловість та критичну інфраструктуру.

При таких лімітах залишається високий ризик екстрених відключень через суттєве перевищення ліміту протягом доби. Велике прохання до дніпрян помірно користуватися електроенергію — вимкнути всі прилади з розетки в період відключення. Після того, як світло з’явилось — вмикати їх по черзі.

Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через перевантаження.

Станом на 06:00 у Дніпрі діють стабілізаційні графіки відключень.

З  ними  можна ознайомитись  за цими посиланнями:     

-  якщо ви абонент ДТЕК –  https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

-  якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html

Станом на 06:00 критична інфраструктура міста, а також медичні установи забезпечені теплом та водою.

Працюють всі підвищувальні насосні станції (ПНС), забезпечуючи подачу води в оселя містян.

Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста по водозабезпеченню та водовідведенню.

За минулу добу фахівцями  КП «Дніпроводоканал» було очищено 35 засмічень на каналізаційних мережах водовідведення, а також усунуто 19 пошкоджень на мережах водопостачання. Серед ключових:

- вул. Ближня, 31, Д-800 мм із камери;

- вул. Князя Ярослава Мудрого, 46, Д-300 мм із колодязя.

 Окрім того,  бригада енергоцеху КП «Дніпроводоканал» та 3 одиниці спеціальної техніки були задіяні у ремонті високовольтної кабельної лінію 10 кВ, довжиною майже 1 км. Ця лінія заживлює водопровідну насосну станцію ж/м Ігрень.

Всі роботи виконувалися оперативно. З допомогою сучасної електро-технічної лабораторії  фахівці  КП «Дніпроводоканал»  оперативно виявили місце пошкодження кабелю. Після ремонту кабельної лінії проведені високовольтні випробування на придатність подачі електроенергії на станцію.

Також бригади  КП «Дніпроводоканал»  оперативно, наскільки це дозволяли об’єми, виконали ремонтні  роботи:

- по вул. Старокозацькій, відновлено водопостачання по вул. Старокозацькій на ділянці від вул. Троїцької до вул. Воскресенської;

- по вул. Староігренська, жителі  на ж/м Ігрень з водою;

- по пр. Гагаріна, 125 та вул. Піхоти Короля, 1-19, за цими адресами також відновлено подачу води.

Сьогодні КП «Дніпроводоканал»  також працюватиме  над ліквідацією  засмічень на мережах водовідведення за заявками містян та виявлених пошкодженнях на мережах водопостачання.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

Щодо теплопостачання.

Всі об'єкти КП «Коменергосервіс» станом на 06:00 працюють у звичному режимі. Теплом забезпечені всі будинки, які обслуговує це теплопостачальне підприємство.

У  КП «Теплоенерго» всі районні та квартальні котельні у роботі. Вони забезпечують стабільну подачу тепла.

Однак вночі були зупинки об'єктів КП "Теплоенерго", а також котелень КП «Жилсервіс Дніпро». Наразі ситуація стабілізувалася.

Однак, через складний стан справ в енергетиці ситуація може змінюватися миттєво.

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:   

(056) 732-12-12   

(095) 732-12-12   

(096) 732-12-12    

(073) 732-12-12