Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Комунальні автобуси Дніпра перевезли вже 600 тис. пасажирів

У Дніпрі у жовтні 2022 року, за завданням міського голови  Бориса Філатова, запрацювали перші комунальні автобуси за маршрутом № 101-К. А в грудні міська влада відкрила ще три маршрути № 32-К, № 75-К, № 109-К — до Мирного, Краснопілля та Авіаторського. За цими напрямами відсутні маршрути електротранспорту.

«На комунальних маршрутах працюють автобуси, які Дніпру передав Київ після трагедії, коли внаслідок ракетного обстрілу згоріло та постраждало багато автобусів одного з місцевих перевізників. Комунальні автобуси можуть перевозити одночасно до 80-ти пасажирів. Вони великі, з низькою підлогою, а відтак — пристосовані для перевезення пасажирів з інвалідністю, з візочками. На сьогодні ними перевезли 600 тис. пасажирів. Орієнтовно наприкінці лютого  планується  відкриття ще трьох комунальних маршрутів — на житлові масиви Ігрень, Придніпровськ, вул. Широку. Також для зручності пасажирів плануємо запустити оплату проїзду на комунальних маршрутах за допомогою QR-коду», — розповів начальник автоколони комунального підприємства «Дніпровський  електротранспорт» В’ячеслав Павленко. 

Олександр Чернявський працює автомеханіком на згаданому підприємстві, він розповідає: «Комунальні автобуси у гарному технічному стані. А наше завдання — постійно за цим пильнувати, перевіряти. За необхідності замінюємо запчастини».