Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У постраждалому від ракетного удару будинку на ж/м Перемога проводять інструментальну експертизу і продовжують встановлювати склопакети

У багатоквартирному будинку, який постраждав через ракетний обстріл рф 14 січня, проводять інструментальну експертизу, аби зрозуміти стан будівлі для подальших робіт. Паралельно продовжується встановлення склопакетів у сусідніх під’їздах. 

За словами директора департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислава Грицая, на сьогодні вже є попередні висновки обстеження. 

«Другий та третій під’їзди третього корпусу зруйновані і відновленню не підлягають. Наразі ще триває експертиза першого під’їзду. Але попередньо зрозуміло, що він постраждав мінімально і, мабуть, люди залишатимуться там проживати, оскільки критичних руйнувань там немає. Далі на основі висновків експертів замовимо проєкт щодо демонтажу, розбирання вцілілих конструкцій таким чином, щоб не послабити конструкцію будинку. Далі вже стане зрозуміло, що робитимемо з тією частиною, що залишилася. Паралельно триває встановлення металопластикових вікон у сусідніх під’їздах. На вечір неділі встановлено вже 250 склопакетів. Роботи продовжуються й сьогодні», — розповів Владислав Грицай. 

Водночас експерт технічного стану будівельних споруд Олексій Коломоець зазначив: «Зараз проводимо обстеження місця потрапляння ворожої ракети та під’їздів поруч. Визначаємо технічний стан будівельних тримальних конструкцій. Враховуючи, що це панельна будівля, то всі внутрішні стіни є тримальними, перекриття — плитами. Усе це обстежуємо. Якщо виявляємо деформації, застосовуємо спеціальні прилади контролю і визначаємо, яка саме це деформація. Підіб’ємо усі результати роботи і надамо технічний висновок». 

Також міська влада допомагає у відновленні 9-х будинків ОСББ, які розташовані поруч і теж постраждали. 

«Пошкодження різні, переважно це вибиті вікна, їх понад 300. Одразу після трагедії надали плівку, щоб затягнути нею отвори. За два дні зробили усі заміри, нині проводяться підготовчі роботи для встановлення нових вікон останнього покоління з п’ятикамерним профілем і склопакетом. В одному будинку пошкоджено ліфтове обладнання, також будемо його ремонтувати. До кінця тижня плануємо встановити вікна у постраждалих будинках ОСББ», — сказав начальник відділу організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець. 

Він також додав: «Розуміємо, що можливо у цих багатоповерхівках можуть бути пошкоджені ще й покрівлі. Проводимо відповідні обстеження. Однак ми готові й до ремонту покрівель, якщо в цьому буде необхідність. Якщо раптом люди тільки-но повернулися до квартир і побачили ушкодження, можна звертатися до нашого департаменту за адресою: вул. Воскресенька, 21-А , тел.: 063-340-94-77».