Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: ситуація з тепло- та водопостачанням

За минулу добу, 18 січня, завдяки напруженій роботі комунальних служб було усунуто 37 засмічень на мережах водовідведення, а також ліквідовано 32 пошкодження на мережах водопостачання. Найсерйозніші з них були на вул. Троїцькій та на вул. Харківській.

За повідомленням приватних енергопостачальних компаній, сьогодні у Дніпрі знову діють аварійні відключення світла. Через ракетні удари по енергосистемі України виробництво електроенергії зменшилося, а ось споживання навпаки. Особливо це помітно в ранковий та вечірній час. 

Стабілізаційні графіки відключень не діють. 

Закликаємо дніпрян розумно споживати електроенергію, тобто вмикати електроприлади почергово і лише за необхідності. Це допоможе стабілізувати ситуацію та повернутися до погодинних графіків відключення.

Аварійні відключення також стосуються об’єктів критичної інфраструктури (котелень, теплорозподільчих пунктів та насосних станцій). Ситуація з електропостачанням на цих об’єктах змінюється дуже швидко.

Наразі у Дніпрі працюють всі підвищувальні насосні станції. Тиск води в кранах у нормі, проблем з водопостачанням у мешканців немає. 

Усі районні котельні КП «Теплоенерго» працюють стабільно.

Станом на 06:00 через відключення електроенергії приватними енергопостачальними компаніями зупинена робота будинкових котелень КП «Теплоенерго»: 

- вул. Криворізька;

- вул. Київська;

- пл. Успенська;

- вул. Харківська;

- вул. Архітектора Дольника;

- вул. Є. Коновальця;

- Запорізьке шосе;

- вул. Толстого;

- вул. Сірка;

- вул. Телевізійна;

- вул. Шевченка;

- вул. Вернадського;

- вул. С. Єфремова;

- ст. Лоцманська;

- вул. Сумська;

- пр. Металургів;

- вул. Поточна;

- вул. Аудиторна;

- вул. Амбулаторна;

- вул. Чечелівська;

- вул. Артеківська;

- просп. Д. Яворницького;

- вул. Героїв Крут.

Також знеструмлено і теплорозподільчі пункти на ж/м Сокіл-1, Сокіл-3 та просп. Героїв.

Робота всіх котелень та ТРП відновиться після подачі електроенергії. Потім необхідно декілька годин, аби об’єкти теплопостачання увійшли в штатний режим роботи. 

У КП «Теплоенерго» зазначають, що зупинки роботи котелень та ТРП можуть бути триваліше, ніж зазвичай. Причина – аварійні відключення електроенергії.

Станом на 06:00 через порив теплотраси зупинена будинкова котельня КП «Теплоенерго» по вул. Мономаха. Подача тепла на будинок № 8 за згаданою вулицею призупинена. Комунальники вирішать проблему протягом дня.

Сьогодні комунальники також продовжать ліквідацію аварійної ситуації по вул. Робочій, 75. Мешканці цього будинку тимчасово без тепла. 

Станом на 06:00 всі об'єкти теплопостачання КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс-Дніпро» працюють та постачають тепло в оселі дніпрян.    

У разі виникнення будь-яких аварійних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання комунальні служби швидко ліквідують всі пошкодження. Адже за завданням міського голови Бориса Філатова комунальники забезпечені всією необхідною технікою та матеріалами для виконання аварійних та поточних ремонтів.  

Продовжуються аварійно-ремонтні роботи на вул. Миру, 35. Без водопостачання мешканці будинків № 1-60 по вул. Миру. Комунальники працюватимуть до завершення усунення пошкодження.

З самого ранку аварійна бригада КП «Дніпроводоканал» продовжить ремонтні роботи по пров. Привільному, 1. Через це припинено водопостачання у мешканців будинків по пров. Привільному.

Водопостачання буде відновлено протягом дня.

Міська влада опікується об’єктами критичної інфраструктури. Усі проблемні ситуації з подачею води та тепла в будинки дніпрян міська влада тримає на контролі та вирішує у найкоротші терміни. 

Проте через аварійні відключення ситуація з електропостачанням об’єктів критичної інфраструктури змінюється дуже швидко. 

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:    

(056) 732-12-12    

(095) 732-12-12    

(096) 732-12-12     

(073) 732-12-12