Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація станом на 18:00

У Дніпрі на місці ракетного удару по житловому будинку рятувальники завершили пошуково-рятувальні роботи.

Російська ракета вбила 45 людей. З них 6 дітей. Найменшій жертві терористичної атаки росії було менше року.

Наразі проводиться ідентифікація 15 тіл загиблих.

На місці вибуху врятовано 39 людей, з них 6 дітей.

Внаслідок трагедії травмовано 79 осіб, серед яких 16 дітей.

Наразі безвісти зниклими залишаються 19 людей.

Зараз у міських лікарнях перебуває 28 людей. 10 з них у тяжкому стані, серед них і 9-річна дівчинка.

Сьогодні у Дніпрі триває третій день жалоби. Родичі та друзі загиблих, постраждалих та просто небайдужі дніпряни несуть до тролейбусної зупинки біля місця ракетного удару квіти, іграшки та лампадки, аби вшанувати пам'ять жертв російського терору.

Зараз міська влада вже проводить прийом постраждалих для відновлення їм втрачених документів та отримання ними фінансової допомоги. Громадяни, які стали жертвами ракетного удару, можуть отримати 3 види матеріальної допомоги, а саме:

-  на лікування постраждалим особам;

-  на поховання;

-  на відновлення житла або компенсацію за втрачене під час вибуху житло.

Аби оформити матеріальну допомогу варто звернутися до Штабу допомоги постраждалим внаслідок ракетного удару, який знаходиться за адресою площа Шевченка, 7 (будівля адміністрації Соборного району). За дорученням міського голови Бориса Філатова Штаб працює щодня з 8 до 20 години.

Також у Штабі можна відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України та отримати свідоцтво про смерть загиблого.

Проконсультуватись, куди приносити документи та інші подробиці, можна за телефоном – (068) 557-34-19.

Наразі за дорученням мера Бориса Філатова на житломасиві Перемога біля зруйнованого будинку, буде розгорнуто додатковий штаб, де постраждалим допомагатимуть з відновленням документів і оформленням заявок на отримання грошової допомоги.

Всі громадяни, які втратили житло під час ракетного обстрілу, а це більше 300 людей, отримають від міської влади по 1 мільйону гривень на придбання нових квартир. Також влада розглядає можливість залучення бізнесу та великих благодійних фондів для більшої компенсації постраждалим.

Зараз за завданням міського голови Бориса Філатова тимчасовий прихисток громадяни можуть знайти у 3 закладах освіти, які знаходяться неподалік зруйнованого будинку:

- НВК № 111, вул. Набережна Перемоги, 138.

- НВК № 130, просп. Героїв, 38 Центр;

- Центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9.

На місці трагедії продовжують працювати правоохоронці. Вони встановили намет, де приймають заяви від постраждалих внаслідок ракетного удару. Він розташований біля зруйнованого будинку.

Також для пошуку безвісти зниклих можна звертатися за телефонами поліції Дніпра:

+380 (93) 665 95 82

+380 (50) 622 89 46

Комунальники вже завершили розбирання завалів, проте рух вулицею біля постраждалого будинку досі перекрито. Його відновлять лише після дозволу правоохоронців, адже це — місце злочину росії проти мирного населення України.