Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Нікого не залишимо, допоможемо кожному»: представники міської влади Дніпра зустрілись із постраждалими внаслідок ракетної атаки 14 січня

У Дніпрі представники міської влади зустрілися із мешканцями ж/м Перемога та їхніми родичами – тими, хто постраждав внаслідок ракетної атаки рф 14 січня. Заступники міського голови Бориса Філатова, голова адміністрації Соборного району Володимир Федоренко проговорили з учасниками зустрічі, як отримати матеріальну допомогу від міста, де відновити документи та озвучили іншу важливу інформацію щодо помочі. 

«Передусім ми проговорили з кожним, як організовано надання матеріальної допомоги. Місто надає три види: на лікування, поховання, відновлення зруйнованого або пошкодженого житла внаслідок агресії рф. В адміністрації Соборного району за адресою: площа Шевченка, 7 розміщено штаб допомоги, де є представники різних міських служб. Вони допоможуть постраждалим та їхнім родичам відновити паспорт, оформити документи на згадані допомоги чи отримати свідоцтво про смерть. Загалом за дорученням міського голови Бориса Філатова усі департаменти міської ради працюють у посиленому режимі, аби допомогти постраждалим. Жодна родина не залишиться без уваги. Місто докладає усіх зусиль для допомоги кожному», — підкреслила заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики міської ради Ксенія Сушко. 

Водночас під час зустрічі заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики міської ради Едуард Підлубний додав: «З нашого боку затримки по допомозі та оформленню необхідних документів не буде. Ми усіляко допомагатимемо щодо відновлення документів».

Також цього дня під час інспекційного об’їзду Ксенія Сушко, яка 17 січня є черговою по місту, відвідала один із пунктів незламності для постраждалих, які міська влада після трагедії оперативно розгорнула у найближчих закладах — школі № 130 (просп. Героїв, 38), НВК № 111 (вул. Набережна Перемоги, 138) та дитячо-юнацькому центрі «Штурм» (вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9).  

«Тут у школі № 130, як і НВК № 111, є теплі речі, взуття, ковдри, подушки, харчі. Це ж саме є й у центрі «Штурм». Люди сюди зверталися для підзарядки гаджетів, за теплою водою, різними консультаціями. Багато відгукнулися і небайдужих мешканців, які принесли у пункти теплі речі, постільну білизну, подушки, ковдри тощо. Окрім того, гуманітарна місія «Проліска», яка працює за підтримки Управління Верховного комісара ОНН у справах біженців також надала допомогу. Йдеться про ковдри, розкладачки, подушки, постільну білизну, а також ліхтарики, посуд», — зазначила Ксенія Сушко, відвідуючи пункт незламності у школі № 130. 

Також чергова по місту відвідала НВК № 66. Це один із восьми закладів освіти, який постраждав внаслідок ракетного обстрілу 14 січня. 

«Постраждало три школи, три дитячих садочки, дві бібліотеки, де вибито чи ушкоджено близько тисячі квадратних метрів вікон. Нині затягують вікна плівкою та запінюють укоси. Наприклад, у навчально-виховному комплексі № 66 доведеться замінювати 40 склопакетів. Усі ці витрати на себе бере місто, як і по інших прильотах. Загалом внаслідок ворожих ракетних атак постраждало 26 закладів, підпорядкованих нашому департаменту. Усе ремонтується коштом міського бюджету», — додала Ксенія Сушко.