Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

17 січня. Оперативна інформація станом на 15:00

Пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару у Дніпрі завершено.

 

Станом на 15:00 під час ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі загинуло 44 людини. З них 5 дітей. Найменшому хлопчику не було й року.

 

Наразі триває ідентифікація 15 тіл загиблих.

 

Врятовано 39 людей, з них 6 дітей.

 

Внаслідок трагедії травмовано 79 осіб, серед яких 16 дітей.

 

З моменту ракетної атаки отримано 47 повідомлень про безвісти зниклих осіб. 23 людини вже визнано загиблими, 4 людини живі та неушкоджені (їх під час ракетного обстрілу не було в будинку).

 

Наразі безвісти зниклими залишаються 20 людей, з них 4 дитини. 

 

Міська влада вже готова надавати громадянам 3 види матеріальної допомоги, а саме:

-  на лікування постраждалим особам;

-  на поховання;

-  на відновлення житла або компенсацію за втрачене під час вибуху житло.

 

Подати документи на отримання матеріальної допомоги можна щоденно з 8 до 20 години за адресою площа Шевченка, 7 (будівля адміністрації Соборного району). Саме там за дорученням міського голови Бориса Філатова працює штаб допомоги постраждалим внаслідок ракетного удару.

 

Також у Штабі можна відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України та отримати свідоцтво про смерть загиблого.

Проконсультуватись, куди приносити документи та інші подробиці, можна за телефоном – (068) 557-34-19.

 

Внаслідок ракетного удару, який здійснила росія 14 січня, на житломасиві Перемога повністю зруйновано 2 під’їзди, а це 72 квартири. 236 квартир не підлягають відновленню. 

 

Міський голова Борис Філатов дав завдання забезпечити постраждалих тимчасовим житлом, якщо вони цього потребують. Для цього людям виділили кімнати в гуртожитках та організували тимчасовий прихисток у 3 закладах освіти, які знаходяться неподалік зруйнованого будинку:

- НВК № 111, вул. Набережна Перемоги, 138.

- НВК № 130, просп. Героїв, 38 Центр;

- Центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9.

 

Наразі міська влада вирішує питання щодо виділення всім постраждалим фінансової допомоги від міста. Кожній потерпілій сім’ї буде виділено по мільйону гривень для найшвидшого придбання житла на вторинному ринку. До цієї допомоги планують долучитися і великі благодійні фонди.

 

Міська поліція продовжує приймати заяви від постраждалих внаслідок ракетного удару. Для цього правоохоронці встановили намет, який розташований біля зруйнованого будинку. 

Крім цього, для пошуку безвісти зниклих рідних та знайомих просимо звертатися за телефонами поліції Дніпра:

+380 (93) 665 95 82

+380 (50) 622 89 46