Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

16 січня в Дніпрі продовжували ліквідовувати наслідки воєнного злочину рашистів – ракетного удару по багатоквартирному будинку на житловому масиві Перемога.

За цей час у рекордно короткий строк було знайдено ймовірного виконавця злочину. З імовірністю 95 % це підполковник Риков Валерій Георгійович, військовослужбовець російського 52-го важкого бомбардувального авіаційного гвардійського полку (в/ч 33310), розташованого у місті Шайківка Калузької області – https://t.me/korbanofficial/767, https://t.me/korbanofficial/770.

Винагороду, оголошену напередодні головою Громадської ради Дніпра Геннадієм Корбаном, отримали одразу дві недержавні спільноти інформаційної розвідки: Molfar та InformNapalm – https://t.me/korbanofficial/771.

За публікацією в телеграм-каналі Геннадія Корбана проти  названих ним раніше військовослужбовців полку було відкрито кримінальне провадження СБУ – https://dnepr.express/post/sbu-opublikuvala-imena-rashistiv-yaki-prichetni-do-raketnogo-udaru-po-zhitlovomu-budinku-u-dnipri

Місто продовжує допомагати потерпілим. В ефірі одного з українських телеканалів Геннадій Корбан оголосив, що міська рада Дніпра ухвалила рішення видати кожній потерпілій сім’ї по мільйону гривень готівкою для якнайскорішого придбання житла на вторинному ринку. До цієї допомоги  планують долучитися і великі благодійні фонди, такі, як Kiddo і Фонд Рината Ахметова.

Цей спосіб допомоги Геннадій Корбан вважає найбільш дієвим для якнайскорішого придбання житла для людей – https://www.youtube.com/watch?v=ZHOrRGxQ_ig

Співробітники НВК № 66 зібрали та оприлюднили відомості про долю своїх учнів, випускників, працівників та їхніх рідних. На сьогодні таких людей уже 35.

Там же розміщені номери банківських карток їхніх рідних, на які кожен може переказати гроші для допомоги – https://t.me/korbanofficial/772.

Коли більшість врятованих залишилися без речей, квартир, гаджетів і документів (відновлення яких потребує часу), але мають банківські рахунки, перекази на картки потерпілих та їхніх рідних залишаються найдієвішим засобом короткострокової допомоги.

Щодо прихистку, одягу, взуття, засобів гігієни, їжі та води, у цьому наразі потреби потерпілих задоволені.

Незважаючи на зосередження на допомозі потерпілим, міська влада  продовжує допомагати людям із ліквідацією аварійних ситуацій.

Так було оброблено 456 звернень, які надійшли у телеграм-канал Геннадія Корбана. Найбільша кількість із них стосувалася світла (321).

Заявки містян більш докладно. Світло:

- Індустріальний район, вулиці Всеволода Нестайка, Далекосхідна, Травнева та інші, постраждалі від аварії на ТП. На жаль, проблему досі не усунуто і відбуваються періодичні вимкнення світла.

- вул. Леваневського, 58: наразі світло є.

- просп. Металургів, 41, 41-А: фазу відремонтовано, наразі світло є. Мешканці дякують усім причетним.

- пл. Новокодацька, 7: вибиває фазу. Заявку передано до ДТЕК.

- вул. Павла Полуботка, 12, 14, 29: наразі світло є.

Вода:

- вул. Тьоміна, 6, 7, 8: немає води. Після прибуття аварійної служби з’ясувалося, що кран холодної води перекрив сусід. Кран було відкрито, воду повернуто.

- вул. Прогресивна, 1: вода не доходить до найвищих поверхів. На 2022 рік було заплановано побудову ПНС по вулиці Прогресивній, на жаль, через війну цього не сталося.

Тепло:

- вул. Боброва, 5: систему налагоджено, наразі тепло є.

- просп. Богдана Хмельницького, 2: систему має обстежити аварійна служба.

- просп. Богдана Хмельницького, 133; вул. Бориса Мозолевського, 4; вул. Гладкова 23, 25, 43; вул. Казакевича, 2, 4; вул. Максимовича, 9 та інші. Через аварійні ремонтні роботи, розпочаті 15 січня, призупинено роботу котельні на проспекті Богдана Хмельницького. Наразі роботи завершено, котельня працює.

- вул. Дмитра Кедріна, 1, 33, 46; вул. Криворізька, 16-А; вул. Надії Алексєєнко, 104; вул. Робоча, 65, 81, 97: аварійні роботи в котельні по вулиці Нацгвардії.

- вул. Коксова, 5: систему налагоджено, тепло є.

- просп. Олександра Поля, 82: тиждень немає опалення, бурульки на балконі. Заявнику рекомендовано звернутися до приватної компанії «Проспект», з якою будинок уклав договір на обслуговування.

Звернутися у телеграм-канал Геннадія Корбана можна за посиланням – https://t.me/korbanofficial/      

Заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачанням можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 17:00):    

(095) 816-39-11    

(093) 261-32-25    

(063) 402-79-56    

(063) 681-61-82    

(068) 638-28-48