Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Усі служби працюють для порятунку та допомоги постраждалим: чергова по місту відвідала місце трагедії у Дніпрі і тимчасові прихистки для постраждалих

 

Рятувальники, комунальні служби продовжують розбирати завали зруйнованої внаслідок влучання ракети рф багатоповерхівки на ж/м Перемога. Роботи тривали всю ніч і не зупиняються ні на мить. 
Зранку 15 січня місце трагедії за дорученням міського голови Бориса Філатова відвідала директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла, яка цього дня є чергою по місту. Вона подякувала комунальним службам, рятувальникам, волонтерам - усім, хто всю ніч розбирав та продовжує розбирати завали і допомагати постраждалим. 
«Усю ніч не припинялися роботи як з розбирання завалів, так і надання допомоги постраждалим. Поблизу місця трагедії розгорнуті намети, де люди можуть зігрітися, є буржуйки, теплові пушки, у постійному доступі гаряча їжа. Не зупиняється ні на хвилину ані волонтерська діяльність, ані робота міських служб. Люди працювали усю ніч. Зранку заступила нова зміна комунальників. Паралельно працюють і волонтерські організації щодо різної допомоги, зокрема й у побутових речах. Дніпряни знесли багато продуктів, теплих речей. Потреби у харчуванні немає. Усім забезпечені», — прокоментувала Дар’я Біла, перебуваючи на місці трагедії. 
Цього дня чергова по місту відвідала тимчасові пункти прихистку для постраждалих, які міська влада оперативно розгорнула у найближчих закладах — школі № 130 (просп. Героїв, 38), НВК № 111 (вул. Набережна Перемоги, 138) та дитячо-юнацькому центрі «Штурм» (вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9). В останньому готові прийняти 100 людей, годувати та надавати усю необхідну допомогу.  
«Учора тут вже підготували 100 спальних місць, які розгорнули у двох великих залах центру, а також місця у кімнатах, де, наприклад, матері з дітьми можуть побути наодинці. Ще тут організовано гаряче харчування. Є запаси води, сухих продуктів, надані як містом, так і небайдужими дніпрянами, які також принесли багато теплих речей, ковдр. Відвідувачі тут вже були, зокрема й люди з постраждалого будинку № 118, де мешкають й багато вихованців «Штурму». Люди приходили зігрітися, поїсти, зарядити телефони. На місці усю ніч працював психолог, чергував медичний працівник. Центр відкритий цілодобово і працівники тут знаходитимуться стільки, скільки потрібно. Тож, люди можуть звертатися», — підкреслила Дар‘я Біла. 
Представниця міської влади також відвідала пункт прихистку у школі № 130. 
«Пересвідчилася, що і цей пункт цілком готовий приймати людей. Тут колеги розгорнули 90 місць для відвідувачів. Зараз ще доставлять розкладачки, постільну білизну, ковдри. Багато чого принесли і мешканці. Також місто забезпечило цей пункт водою, харчами, зокрема й кашами швидкого приготування, консервами  тощо. За необхідності, можемо організувати і гаряче харчування», — зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.