Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація на 07:30

15 січня. Оперативна інформація на 07:30

18 загиблих. Серед них одна дитина, дівчина 15 років.

Поранень зазнали 73 людини, зокрема, 14-ть дітей. Майже всі травмовані нині перебувають у лікарнях.

Врятовано 38 людей, з них 6-ро діти.

Отримано 41 повідомлення про безвісти зниклих осіб.

16 годин тривають пошуково-рятувальні роботи після  найзухвалішої терористичної атаки по нашому місту від початку повномасштабного вторгнення рф.

О 07:00 проведено ротацію особового складу ДСНС. Триває ліквідація трьох незначних осередків тління в завалах. Тривають пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструкцій.

На місці події психологами (8 осіб) ДСНС надано допомогу 40 постраждалим. Забезпечено освітлення місця робіт, встановлено 4 намети ДСНС та 2 намети від волонтерів для обігріву та харчування постраждалих.

Всього до робіт залучено 520 осіб та 140 од. техніки, з них  від ДСНС - 160 осіб та 40 од. техніки.

Крім того, залучено 4 кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС (м. Ромни) та 20 рятувальників та 4 од. техніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС (м. Київ)

Комунальними службами проводиться вивіз будівельних уламків, всього вивезено близько 3400 тон зруйнованих конструкцій та 39 пошкоджених автомобілів.

За попередніми даними можливого відселення потребують мешканці 236 квартир (орієнтовно понад 400 осіб). Місцевими органами влади організовано тимчасове проживання 43 осіб, які звернулись за допомогою.

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова у ліквідації наслідків підступного ворожого удару по будинку на ж/м Перемога максимально задіяна уся необхідна комунальна техніка.

Всю ніч на місці трагедії працювали і продовжують роботу 80 комунальників, 64 одиниці техніки, у тому числі близько 30 самоскидів, 4 крани, 6 екскаваторів та інша спеціальна комунальна техніка.

Комунальники починають підраховувати збитки для подальшої допомоги постраждалим. Вже збирають інформацію про постраждалих, яким знадобиться допомога у ремонті домівок.

На ранок фахівці продовжують влаштовувати «хвилини тиші», щоб мати можливість визначити місце  знаходження постраждалих.

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова облаштовано цілодобові місця для ночівлі і тимчасового перебування:

- у НВК№ 130 ( просп. Героїв, 38) є світло, вода технічна і питна. Генератор для укриття заправлений. Генератор для харчоблока заправлений. Медпрацівники чергують. Психолог є.

Кількість місць для відпочинку (спальних) - 90 розгорнули, при необхідності можуть розкласти ще 10 місць. Санітарно-гігієнічних вироби є. Продукти для приготування гарячих напоїв також є. Є продукти для приготування швидкої їжі.

- у НВК 111, (вул. Набережна Перемоги, 138). Станом на 07.00 технічною та питною водою забезпечені. Генератор для укриття заправлений, перевірений. Генератор для харчоблоку заправлений, перевірений.

Наявність медпрацівників - чергують лікар та дві медичних сестри із амбулаторії 4. Наявність психолога - чергує шкільний психолог, волонтерська психологічна служба

Кількість місць для відпочинку - облаштовано 60 спальних місць(розкладачки, матраци, ковдри,  подушки,  постільна білизна) Наявність санітарно-гігієнічних виробів в наявності (як особисті, так і для миття і прибирання)

Є  чай, кава, цукор. Є тушкованка, каші швидкого приготування.

- у  "Штурмі" (вул. Гетьмана Дорошенка, 9) та в штабі КШВД  Січеславська Набережна, 29А, каб. 204 з ранку чергуватимуть психологи, можна підходити або дзвонити за номерами:

067-718-02-71 - Тетяна;

066-683-42-82 – Валерія.

Зверніть увагу! Для дітей та підлітків до 18 років ця допомога є необхідною, тому якщо ваша або знайома дитина постраждала - обов'язково приводьте її!

Сьогодні у Дніпрі перший день триденної жалоби за загиблими через ракетний удар росіян по житловому будинку на житловому масиві Перемога.

Висловлюємо щирі співчуття всім, хто втратив рідних чи постраждав внаслідок вчорашньої атаки ворога у Дніпрі.