Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація станом на 00:00

Станом на 00:00 у Дніпрі 12 загиблих. Серед них одна дитина, дівчина15 років.

У місті від 15 січня оголошено триденну жалобу за загиблими через ракетний удар росіян по житловому будинку на житловому масиві Перемога.

Як відомо, вдень 14 січня російські терористи влучили ракетою у багатоповерхівку, де мешкає більше 1,1 тис. людей. Вибухом повністю знищило одну з секцій будинку.

Поранень зазнали 73 людини, зокрема, 14-ть дітей. Майже всі травмовані нині перебувають у лікарнях.

На місці трагедії тривають пошуково-рятувальні роботи.

Працюють надзвичайники, військові, міські служби, поліція та багато техніки. Триває розбирання завалів.

Всього до робіт залучено понад 340 осіб та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС - понад 123 особи та 31 одиниці техніки. Крім того, залучено 4 кінологічні розрахунки МЦШР ДСНС (м. Ромни) та 20 рятувальників і 4 одиниці техніки Мобільного рятувального центру ДСНС (м. Київ).

Проводиться обстеження пошкоджених та вцілілих частин будинку.

Під завалами є люди, які намагаються вийти на зв’язок чи написати SMS.

Нагадаємо, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова у ліквідації наслідків підступного ворожого удару по будинку на ж/м Перемога максимально задіяна вся необхідна комунальна техніка.

На місці трагедії працюють близько 60 фахівців комунальних служб, близько 30 самоскидів, які здійснюють вивезення уламків. Також залучено 4 крани, 6 екскаваторів та інша спеціальна  комунальна техніка.

Десятки фахівців комунальних підприємств злагоджено займаються прибиранням уламків. Роботи ведуться з максимальною обережністю, зокрема, із застосуванням стропів, щоб не зачепити людей, які досі перебувають під завалами будинку та повідомляють про це.

Періодично фахівці влаштовують «хвилини тиші», щоб мати можливість визначити місцезнаходження постраждалих.

Працюють 8 муніципальних автоевакуаторів, які вивозять пошкоджені транспортні засоби мешканців. Про майбутнє місце зберігання ушкоджених автівок власників неодмінно повідомлять.

Внаслідок ракетного удару по Дніпру 14 січня 2023 року було пошкоджено близько 1 кілометра контактної мережі, яка живить тролейбусний маршрут №6.

Як тільки рятувальники дали дозвіл на проведення робіт, співробітники КП «Дніпровський електротранспорт» взялися за демонтаж 200 м дроту, що обірвався та лежав на дорозі. Щойно будуть завершені рятувальні роботи, енергетики візьмуться за відновлення контактної мережі.

Також комунальна техніка підприємства була задіяна для перевезення теплих речей та лежаків для облаштування місць для ночівлі у Пунктах Незламності.

Окрім цього КП «Дніпровський електротранспорт» надало постраждалим кімнати в гуртожитку на вул. Миколи Руденка, 106.

До місця ракетного удару під’їхали 5-ть автобусів, які слугують як пункти обігріву. У разі потреби вони здійснюватимуть перевезення людей до Пунктів Незламності та тимчасових прихистків.

На вул. Гетьмана Петра Дорошенко, 9 містяни приносять теплий одяг, ковдри, їжу. Завезені розкладачки. Сформовані списки людей, які готові допомагати - заселяти людей, готувати та надавати будь-яку допомогу.

Міська влада  надає допомогу всім людям, які цього потребують.