Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: Михайло Лисенко перевірив готовність резервної котельні, спецтехніку до можливих снігопадів та Пункт незламності

Рівень сучасних технологій та кращих електронних девайсів - саме так оснащена одна із котелень Дніпра. Система автоматики в котельні вважається однією з кращих в Україні, бо керувати котельнею можна за допомогою смартфону. Хоча лише два роки тому це сучасне приміщення, яке є сьогодні, мало лише голі стіни. Ця котельня була побудована в 1972 році, та вже у 1988 виведена в так званий «холодний резерв», тобто взагалі не працювала. Але за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, у 2021 тут виконали капітальний ремонт. Котельню облаштували найсучаснішим обладнанням, яке дозволяє дистанційно контролювати та управляти процесом подачі тепла на один із житлових масивів Дніпра. Також тут провели ремонт дільниці магістральної теплової мережі, електричних мереж та збудували новий газопровід. Наразі котельня не працює, адже вона є резервною, проте вона повністю готова до роботи у випадку критичної ситуації.  

«В цій котельні ми встановили найсучасніше обладнання, яке тільки можна було придбати на ринку. Котельня повністю автоматизована, але наразі ми цю котельню не запускаємо. Проте, як тільки раптом щось трапиться, адже нагадую, що в країні війна, то ми зможемо дистанційно її запустити за допомогою мобільного телефону. Загалом цією котельнею керують лише дві людини, адже тут техніка все робить за вас. Також підкреслю, що такого рівня оснащення та електроніки, яка використовується тут, на території України немає», - зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. 

Також заммера відвідав базу одного із комунальних підприємств та подякував комунальникам. Вони, за завданням міської влади, наразі працюють 24/7.

На цьому підприємстві  розміщена сучасна техніка, яка під час кожного снігопаду та негоди виїжджає на дороги Дніпра. Загалом до роботи у зимовий період готові 207 одиниць спецтехніки, це і посипочно-снігоочисна техніка, і навантажувачі, в тому числі з снігоочисними відвалами. Також мала посипочно-снігоочисна техніка та самоскиди для вивозу снігу. 

«Окрім цього у нас є стратегічний запас посипального матеріалу, палива, гуми для техніки, у нас також в достатній кількості закуплена піщано-сольова суміш. З неприємного: сіль в минулому році довелось купувати в Румунії. Якщо раніше ми сіль вагонами привозили із Соледара, то наразі возимо машинами сіль із Європи. Через це вартість солі зросла майже у 12 разів. Та загалом готовність техніки, її стан, рівень кадрового складу я оцінюю на 10 балів із 10. Тож дніпряни можуть бути абсолютно спокійними та впевненими у тому, що Дніпро будь-яку негоду поборе. Єдине прохання - якщо починається рясний снігопад, не залишайте свої автівки на узбіччі, адже це ускладнює прибирання снігу нашій спецтехніці», - зазначив Михайло Лисенко. 

Також, в рамках чергування Дніпра, Михайло Лисенко перевірив Пункт незламності, що розташований у школі № 2 по вул. Ю. Савченка, 1. Там за  дорученням міського голови облаштували все, аби під час відключень світла або блекауту люди могли перебувати скільки їм потрібно. Тут облаштовано все, аби люди могли зігрітися, попити гарячого чаю чи кави, підзарядити свої гаджети. Також для малечі тут обладнали дитячу зону та кімнату матері та дитини. 

«Тут є запас води та палива для генератора. Сам генератор у  справному стані. Є запаси ліків, термопушок, також тут проводилась заміна електрики. Цей Пункт незламності може вмістити чотири сотні людей. Також не менш важливо, що тут є окреме приміщення, куди дніпряни можуть приходити із своїми чотирилапими друзями, але мінус, який я відзначив - відсутині поїлки для тварин, тож доручив, аби їх тут облаштували. Все інше - на вищому рівні, співробітники відпрацювали на відмінно, і я залишився задоволеним», - підсумував Михайло Лисенко.