Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі запускають перевипуск учнівських для 5-6-х та 10-11-х класів: коли можна буде отримати документ

 

«єДніпро» активно працює над друком і видачею учнівських квитків. На сьогодні вони готові для усіх першачків, які були зареєстровані в системі (близько 3,5 тис. карток). За словами директора КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста "єДніпро"» Артема Трапезнікова, багато шкіл вже забрали надруковані учнівські. Деякі мають ще це зробити та передати діткам. Загалом маємо 32 тис. надрукованих нових карток. Окрім першачків, йдеться і про учнів 2-11 класів, які отримують їх вперше, дітей, які загубили квиток, а також тих, хто перейшов із закладу в заклад.
«Коли школа забирає надруковані учнівські, кожного з батьків про це повідомляємо телефоном. Нині ж анонсуємо про початок кампанії масштабного перевипуску учнівських для перехідних класів — 5-х, 6-х та 10-х, 11-х (2022-2023 навчального року). Раніше не могли їх перевипустити, оскільки це забороняла постанова Кабміну № 590. Нині розширено перелік того, на що можна робити закупівлі. Найголовніше завдання перевипуску — це оновлення даних дитини. Тож хто ще з батьків не надав фото дитини для цього, мають це зробити. Фото дитини має бути без зайвих елементів на світлому фоні у форматі jpg. Його потрібно надіслати класному керівникові. Велике прохання до батьків та дітей – не ігнорувати це завдання. Адже саме від цього залежить швидкість отримання нового учнівського. Їх плануємо видавати вже наприкінці лютого — початку березня», — розповів під час брифінгу 11 січня Артем Трапезніков. 
Він також додав: «Прострочені учнівські квитки із голограмною наліпкою діють до 30 березня 2023 року. Якщо дитина втратила учнівський, слід звернутися до директора закладу освіти та написати заяву на перевипуск учнівського квитка у зв’язку із втратою. Якщо дитина перейшла з однієї школи до іншої, необхідно звернутися до нового закладу освіти, аби директор подав заявку на перевипуск учнівського у зв'язку зі зміною закладу освіти. До перевипуску можна користуватися документом, виданим у попередній школі». 
Під час брифінгу директор згаданого комунального підприємства анонсував розробку спільно з Міністерством освіти та науки Єдиного електронного журналу Дніпра: «Найближчим часом плануємо зробити опитування серед батьків: який функціонал вони б хотіли побачити у майбутньому Єдиному шкільному журналі». 
Щодо оформлення учнівського квитка можна звертатися на гарячу лінію КП «єДніпро» за номерами:  067-876-94-49, 050-876-94-49, 063-876-94 -94 з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, у п'ятницю —  з 9:00 до 16:45. 
Нагадаємо, учнівський квиток у Дніпрі дає право на безкоштовний проїзд в електротранспорті та 25 % знижку на проїзд автобусними маршрутами.