Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: інформація станом на 14:00

10 cічня. Оперативна інформація на 14:00

В Україні спостерігається дефіцит потужностей електроенергії. Причому на сьогодні не тільки у денні, а й у нічні години, тобто всі 24 години на добу.

Про це повідомили в Укренерго. Таку ситуацію пояснили низькою температурою, посиленою сильним вітром та зростанням споживання електроживлення промисловістю та бізнесом, що є звичним для робочого дня.

Уже сьогодні на ранок в більшості областей ліміти були перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми, окрім стабілізаційних введено  аварійні відключення.

Про це повідомили і у Дніпрі. За інформацією приватної енергетичної компанії ЦЕК у місті знову застосовуються екстрені відключення електроенергії.

Міська влада робить все можливе, аби тримати ситуацію на контролі. За розпорядженням міського голови Бориса Філатова всі служби працюють у посиленому режимі роботи.

Оскільки під відключення потрапляють не лише підприємства, житлові будинки, а й котельні, тепло-розподільчі пункти (ТРП) та підвищувальні насосні станції (ПНС), міська влада вкотре звернулася до комерційних енергетичних компаній про недопущення знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури до яких відносять тепло- та водопостачальні підприємства.

Міська влада нагадує енергопостачальним компаніям, що навіть після відновлення живлення, котельням та тепло-розподільчим пунктам необхідно ще декілька годин, аби вийти на звичний рівень роботи та забезпечити квартири містян знову теплом. Але оселі часто навіть не встигають прогрітися, як після екстреного відключення, ті ж адреси підпадають під стабілізаційні.

Міська влада просить від комерційних енергетичних компаній зрозумілих і справедливих графіків відключень. Бо сьогодні при низьких температурах і посиленому вітрі жителі міста іноді до 10 годин на добу  залишаються без тепла та води.

Станом на 14:00 ситуація така:

- районні котельні КП «Теплоенерго» в роботі.

Але приватною енергетичною компанією у КП «Теплоенерго» відключені наступні об'єкти:

- будинкові котельні по вул. Мольєра, Вітчизняна та Янтарна;

- будинкові котельні по пл. Новокодацька;

- будинкові котельні по вул. Трудова, пров. Брянський;

- будинкові котельні по вул. Берегова, Пожежна, Волоколамська, Симиренківська, Детальбудівська, Передова;

- будинкові кот. по пр. Металургів і  вул. Красносельского;

- ТРП по вул. С. Ковалевської, пров. Фестивальний, Крушельницької;

Подачу тепла у будинкові котельні та тепло-розподільчі пункти (ТРП) також  буде відновлено лише  після включення живлення  приватними енергетичними компаніями. Нагадаємо, щоб відновити звичний режим роботи котельням та тепло-розподільчим пунктам знадобитися ще декілька годин після відновлення живлення.

У КП «Жилсервіс Дніпро» та КП «Коменергосервіс» станом на 14:00 всі об’єкти  в роботі.

Станом на 14:00 у місті приватними енергетичними компаніями знеструмлені підвищувальні насосні станції (ПНС). Припинено водопостачання за наступними адресами:

- просп.Слобожанський, буд. 40-90;

- вул.Богдана Хмельницького, буд. 2-33;

- просп.Петра Калнишевського, буд. 1-72;

- вул.Батумська, буд. 8-64;

- вул. Старочумацька, буд. 1, 10, 11;

- вул. Квітки Цісик, буд. 1-36,

- вул. Яскрава, буд. 1-41;

- вул. Дебальцівська, буд. 21, 23, 28, 29,

- вул. Осіння, буд. 7-13.

Водопостачання буде відновлено за цими адресами після підключення електроенергії.

Також через відключене приватними енергетичними компаніями електроживлення зупинено підвищувальну насосну станцію (ПНС) по вул. Кожем'яки, буд. 17, припинено водопостачання вулиць:

вул. Кожем'яки, буд. 1, 3, 5, 7,  9, 11, 17, 19;

просп. Слобожанський, буд. 63, 65, 67, 69, 71, 73, 77, 79, 81, 83, 83а, 85;

вул. Дарницька, буд. 4, 7, 9, 11.

Подачу води і за цими адресами також буде відновлено після  включення електроживлення приватними енергетичними компаніями.

Сьогодні аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» попри мороз і сильний вітер продовжують працювати над усуненням пошкодження водопроводу по вул. М. Драгоманова, 8.

Тимчасово без води жителі  вул. М. Драгоманова, 1-10.

Аварійні роботи зараз проводяться і по вул. Авіаційна, буд. 18, припинено водопостачання: вул. Авіаційна, буд. 18, вул. Талаліхіна, буд. 2, 4.

Також ведуться аварійно - відновлювальні роботи по просп. Героїв, буд. 12 припинено водопостачання: просп. Героїв, буд. 4, 6.

Наші комунальники докладають максимум зусиль, аби  роботи виконати у найкоротший термін  і повернути воду в оселі городян.

За дорученням міського голови Бориса Філатова всі  служби забезпечені всім необхідним: спецтехнікою та матеріалами і мають  можливість ліквідувати аварії оперативно, аби відновлювати водо- та теплопостачання  жителям міста  якомога швидше.

Нагадаємо, щодо відключення електроенергії у житлових будинках. Графіки стабілізаційних відключень є на сайтах приватних енергопостачальних компаній. Радимо дніпрянам завчасно знайти свої адреси, аби буди готовим до відсутності живлення від 4 до 5 годин.

Якщо ви абонент ДТЕК – https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns;

Якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html.

Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання, а від так і застосування аварійних відключень.

Міська влада Дніпра робить все можливе, аби містяни не відчували суттєвих проблем з наданням якісних послуг всіма комунальними підприємствами Дніпра.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:

(056) 732-12-12

(095) 732-12-12

(096) 732-12-12

(073) 732-12-12

Також  можна залишати свої заявки на вирішення комунальних проблем за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.