Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: директор «Дніпроводоканалу» перевірив роботу водопровідної та каналізаційної станцій та відвідав Пункт незламності

У Дніпрі об’єкти водопостачання та водовідведення комунального підприємства «Дніпроводоканал» працюють у штатному режимі. За завданням міського голови Бориса Філатова, директор згаданого підприємства Андрій Довгань перевірив роботу низки об’єктів критичної інфраструктури. Спершу він завітав до водопровідної насосної станції, яка приймає воду від Аульського водозабору, додатково її хлорує й подає  містянам.  

«Ця станція забезпечує водою більшу частину жителів правого берега міста. Вона забезпечена двома незалежними вводами  електропостачання, а також тут  вже є дизельний генератор потужністю 510 кВт на випадок блекауту. Належним чином працюють й нові насосні агрегати з частотним регулюванням. Словом,  станція забезпечена усім необхідним, щоб подавати воду дніпрянам з належним тиском», — підкреслив Андрій Довгань. 

Також представник міської влади проінспектував роботу Південної станції аерації — одну з трьох каналізаційних очисних станцій у місті. Вона збирає та очищує дві третини каналізаційних стоків з правобережної частини. 

«Вода, що сюди надходить, проходить декілька етапів очищення — від механічного до біологічного з подальшим знезараженням. Тільки після проходження всіх цих етапів вода повертається у річку Дніпро. Ця станція, так само як і попередня, забезпечена двома незалежними вводами електропостачання. При  відключенні електропостачання станція здатна працювати в аварійному режимі до 12 годин з виконанням усіх своїх функцій. Після цього ми можемо продовжувати її роботу за допомогою мобільних дизельних генераторів», — зазначив директор КП «Дніпроводоканал». 

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав Пункт незламності, облаштований у школі № 31. Він розрахований на 500 осіб.

«Переконався, що пункт цілком забезпечений найнеобхіднішим. Серед іншого тут є генератор, теплові пушки, питна вода, місця для підзарядки гаджетів, дитяча зона, кімната для матусь з немовлятами, кімната для відвідувачів з домашніми тваринами тощо. Відвідувачі можуть зігрітися, попити чаю, зробити кип’яток, підзарядити свої телефони, гаджети», — додав Андрій Довгань. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.