Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Від Різдва до Різдва»: дніпряни в захваті від сімейного свята у різних районах міста

У Дніпрі 7 січня розгорнули святкові локації в рамках сімейного свята «Від Різдва до Різдва». Це вже третій, заключний день, святкової акції, яку організували за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова для дніпрян і гостей міста. Як і у попередні дні (25 грудня та 1 січня) розважальні локації були у різних районах міста, зокрема й на житлових масивах, мікрорайонах, парках, скверах, аби якомога більше людей у пішохідній доступності могли відвідати заходи. Загалом просто неба розгорнули 44 святкових локації. Для відвідувачів були розважальні програми з конкурсами, розвагами для дітей, виступи творчих колективів, частування смачними стравами, смаколиками тощо. 

Святковий майданчик розгорнули і на Європейській площі. 

«Це вже третя дата сімейного свята. У попередні дні й сьогодні такі заходи доводять, що попри непрості для нашої країни часи, вони потрібні для підтримки наших містян, щоб ще більше усіх згуртувати. У людей гарний настрій, посмішки на обличчі і це головне», — сказав голова Шевченківської адміністрації Олег Дюдкін. 

Дніпрян Андрій прийшов на свято зі своєю дитиною, яка виступала разом з колективом: «Насолодився теплою атмосферою заходу. Гарним вийшло свято. Для дітей було особливо цікаво. Тепла атмосфера, яка однозначно подарувала відчуття свята. Це потрібно сьогодні всім, а нашим дітям — тим більше». 

Школярка Ганна теж з посмішкою і радістю ділиться емоціями від свята: «У ці дні сидіти у квартирі нецікаво. Куди краще — на свіжому повітрі, де багато однолітків, спілкування, конкурси, танці, розваги. Це ж набагато цікавіше. Посмакувала смаколиками, які виявились дуже смачними. Чудове свято й настрій». 

Святкову локацію організували і у сквері Слобожанський. 

«Гостям нашої святкової локації пропонували смачні страви, зокрема плов, бульйон, гарячий чай зі смаколиками. Містяни на свято приходили цілими родинами. Люди мали гарну нагоду відволіктись від непростих подій, які переживає наша країна», — зазначив начальник відділу комунального підприємства «Парк культури та відпочинку Придніпровській» Сергій Прохоров. 

Дніпрянка Валерія теж відвідала святкову локацію: «Мешкаю неподалік, і дуже зручно, що у нашому районі теж влаштували таке свято. Це зручно, адже непотрібно нікуди спеціально їхати, все при місці. Вдячні міській владі за таке чудове свято».

Місцева мешканка Юлія теж у захваті від святкувань: «Приємно, що влада міста організувала таке свято. У складні для усіх часи хоч якісь моменти радості повинні бути. Також вдячні нашим захисникам, що завдяки їм маємо можливість святкувати». 

Святкову локацію розгорнули і біля підрозділу дитячо-юнацького центру «Штурм». 

«Свято спонукало людей думати лише про щось світле, найкраще, і звісно, перемогу. Програма була насичена конкурсами з призами, українськими традиціями, піснями, танцями. Словом, тією активністю, якої зараз не вистачає», — додала заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Тетяна Журова. 

Цю локацію відвідала і місцева мешканка Діана: «Чудові емоції від свята, за яке вдячні міській владі. Діткам тут було особливо цікаво. Попри морозну погоду тепла атмосфера загрівала. Усе сподобалось: караоке, стрільба з лука, смаколики».

Ще одну локацію традиційно розгорнули на житловому масиві Пермога-6 на бульварі Слави. Зустріти Різдво вийшло чимало дніпрян. 

«Ми вкотре зібрались, аби від імені нашого міського голови Бориса Філатова привітати містян зі святом Різдва. Цьогоріч через повномасштабне вторгнення рф в Україну в нас немає великих та масових розважальних заходів, але наш мер і ми всі хочемо трохи порадувати містян у ці свята та розважити їх та малечу. А також кожного почастувати смаколиками. Все, аби люди відчули свята», - зазначила заступниця голови адміністрації Соборного району ДМР Юлія Кишинська.

Відчути дух Різдва завітала і Галина Тихоновна. Жінка переїхала до Дніпра із Донеччини, з селища Велика Новосілка: «На свято завітали з сім?єю, дуже гарне свято. Дуже приємно що про нас міська влада не забуває і влаштувала ось таке свято, за що ми дуже вдячні. В Різдво мріємо тільки про мир та про повернення до свого рідного дому. Велике спасибі Дніпру, що нас прийняв, ми почуваємо себе в цьому місті як вдома». 

Зі свого боку, мешканка Дніпра Дар?я додала: «Дуже гарне та душевне українське свято. І воно допомагає трошки відійти людям від повітряних тривог, від всього, що ми бачимо у новинах. Воно допомагає нам відволіктись. І гарні заходи для малечі. Дуже дякуємо». 

Святкування Різдва продовжилось і в сквері «Прибережний»: «Живу тут поруч, вирішила з онукою вийти подивитись, що тут за свято. Нас тут смачно нагодували, напоїли гарячим чаєм. Атмосфера тут чудова, дякуємо за свято і в Різдво мріємо лише про мир, та щоб наші воїни повернулись до своїх родин», - зазначила Наталя Василівна. 

Святкова атмосфера панувала і в парку Зелений Гай. Тут зібралось чимало дніпрян, які із задоволенням долучились до міської святкової програми «Від Різдва до Різдва».

«Проєкт «Від Різдва до Різдва», ініційований міським головою Борисом Філатовим, дуже подобається відвідувачам нашого парку. Вони завжди в захваті. В нас тут розважальна програма для малечі, різні смаколики, найсмачніший плов та юшка у світі. Ми розігруємо подарунки серед дітей - все, аби дніпряни гарно провели це Різдво», - зазначила організаторка заходів у КП «Міська інфраструктура» ДМР  Ірина Зозуля.