Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий Дніпра: представниця міської влади перевірила, як працює заклад позашкілля в блекаут, а також Пункт незламності та святкову локацію «Від Різдва до Різдва» 

Чергові Дніпра продовжують стежити за ситуацією у місті. За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, у місті запрацював  інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Сьогодні за ситуацією у Дніпрі стежила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар'я Біла. Вона завітала до КПНЗ «Центр позашкільної роботи 1» ДМР, що на житломасиві Тополя-1, аби перевірити роботу закладу. Адже у Дніпрі попри війну та віялові відключення заклади позашкілля продовжують працювати офлайн, аби в такий тяжкий для країни час діти мали можливість займатись улюбленою справою.

Зокрема, КПНЗ «Центр позашкільної роботи 1» ДМР працює навіть попри відсутність світла. А у Пункті незламності, який тут облаштували, дніпряни мають змогу долучитись до допомоги нашій армії. 

«Ми завітали до танцювальної зали, в якій дітки можуть займатись, навіть коли немає світла, бо вона обладнана ліхтарями. Крім цього, тут є Пункт єднання дніпрян, де люди можуть виготовляти маскувальні сітки та загалом долучатись до допомоги нашій армії. Конкретно в цьому кабінеті було виготовлено вже 96 маскувальних сіток, які передані на фронт нашим захисникам. Тож, якщо ви десь поблизу мешкаєте, приходьте та допомагайте нашим захисникам», - зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар'я Біла. 

Крім цього, Дар?я Біла завітала ще до одного Пункту незламності, який розмістили на базі Дитячо-юнацького центру «Штурм». Тут, окрім можливості підзарядити гаджети та зігрітись гарячими напоями, облаштовані й ігрова зона для діточок, а також кімната Матері та дитини. 

«Також у нас окремо є кімната, де ми залюбки приймаємо людей, які приходять із своїми улюбленцями. Крім цього, для новорічного настрою дніпрян в нас є фотозона. Я, в цілому, задоволена цим Пунктом незламності. Зі слів працівників, його відвідують не тільки в години, коли в людей немає світла, а й навіть просто в будь-який час поспілкуватись, тобто це такий собі пункт єднання дніпрян. По факту тут одночасно може перебувати близько 70 людей», - зазначила Дар'я Біла.

Також у ході інспекції чергова по місту завітала на святкову локацію «Від Різдва до Різдва», що на ж/м Сокіл. Такі локації облаштували у 44 куточках Дніпра за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова. Таким чином міська влада вирішила подарувати святковий настрій дніпрянам у цей складний час. 

«Сьогодні Дніпро продовжує святкувати «Від Різдва до Різдва». Це вже третій день в рамках святкування. І ми відвідали одну із дитячих локацій, де безпосередньо показують Вертеп, а далі будуть розігрувати подарунки і пригощати смаколиками. Завдяки міському голові Борису Філатову є змога у дніпрян пригоститись, зігрітись чаєм та скуштувати гарячі страви, а також смаколики. І, звичайно, провести цей час разом з дітьми в дружньому та сімейному колі дніпрян. Крім цього, на заходах є благодійні ярмарки, на яких кожен може допомогти нашим Збройним силам України, придбавши собі за донат різні поробки, що виготовлені у закладах позашкілля», - додала Дар?я Біла.