Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі діти ВПО отримали планшети, кошти на які зібрали школярі з Норвегії

У Дніпрі дітям із числа внутрішньо переміщених осіб вручили новенькі планшети. Кошти на 30 гаджетів зібрали діти з Норвегії, які заробили їх, працюючи на підприємстві. Вони вирішили подарувати дітям щирі емоції та подарунки до новорічних свят. За передані кошти благодійний фонд «Глоба 22» придбав планшети. 

«Діти, які отримали дарунки, з абсолютно різних міст — Ізюма, Харкова, Бердянська, Донецька тощо. У кожного своя історія, але нині їх об’єднав Дніпро. Для якісного онлайн-навчання потрібна техніка. З нашими друзями з Норвегії вдалося реалізувати спільний проєкт. Діти однієї з норвезьких шкіл в один із звільнених від навчання днів заробили кошти, працюючи на одному з підприємств. Це в них щорічна акція. Якщо раніше діти перераховували зароблені кошти на екологію, боротьбу з раковими захворюваннями, то цього року вирішили допомогти дітям з України. У тій школі працює викладачка Анна Далє з Дніпра, яка і запропонувала допомогти саме тим діткам, які нині мешкають у нашому місті. Управління освіти допомогло визначити родини, яким саме передати планшети. Очевидно, що потреба є набагато більшою. Словом, діти щасливі, усміхнені, і це головне», — розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Дар’я Біла.

Новенький гаджет отримала і Лада Варецька. Її мама Ольга зазначила: «Дуже щасливі від такого подарунку. Це неабияк приємно, що дітки з Норвегії об’єдналися для допомоги українським дітям. Ми у захваті як від подарунку, так і в цілому від Дніпра. Нам тут дуже допомогли, за що дуже вдячні». 

Подарунку радіє і Карина Філенко: «Чуйним вийшов захід. Планшет іще більше спонукатиме до навчання. Планую вступати до медичного закладу. Тож, звісно, такий гаджет стане мені у пригоді для навчання».