Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра, протягом доби оброблено 325 звернень. Звернення надійшли як у телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.  

Найбільша кількість звернень, як зазвичай у дні відключень електроенергії, стосувалася світла (306 звернень).

На жаль, комерційні енергопостачальні компанії поки не усунули проблему несправедливості відключень невеликої групи будинків на ж/м Перемога 5-6.  Ось ці адреси:

- Бульвар Слави, 2, 2-А (ж/к Салют),

- Бульвар Слави, 4, 6, 8,

- Набережна Перемоги, 124-А, 126,

- просп. Героїв, 12 (окремі під'їзди), 17 (окремі під'їзди), 19, 40, 46 (під'їзди 8 – 14), 48;

- Запорізьке Шосе, 48, 56, 60;

- Маршала Судця, 7, 42, 42-А, 42-Б.

Несправедливість полягає в тому, що ці  будинки хоча і відключають за графіком так званої 3 групи (3 рази по 4 години на добу), але вони, за спостереженнями мешканців, є єдиними, кого відключають у їхньому районі.

Така ситуація, згідно зі зверненням, триває вже понад місяць. Мешканці вважають, що стосовно них порушено принцип справедливості, і вимагають розподілити можливість заощаджувати електроенергію між більшою кількістю будинків району на трохи менший час для кожного.

Загалом мешканці будинків, які залежать повністю від електрики, просять звернути увагу на їхнє становище, особливо у зв’язку з наближенням холодів.

Світло:

- Казакова, 4-А. Після включення світла увечері 3 січня згорів кабель, який належить ДНУ. Внаслідок чого будинок залишився без світла.

Троє його мешканців у розпачі — їм сказали, що «світла не буде довго, може, місяць».

Завдяки організації ефективної комунікації між представниками ДТЕК, ДНУ, аварійної служби та головою будинку проблему вже частково вдалося вирішити (будинок підключений до резервного живлення), комунікація стосовно заміни кабелю триває.

Ця історія є прикладом того, як робота в режимі штабу створює успішну комунікацію та співпрацю. Таким чином вирішуються ситуації, що затягуються через невизначеність відповідальності тих чи інших структур за ті чи інші ділянки енергосистеми.

- Ялинкова, 15-А: аварію усунено, дякуємо ДТЕК.

Вода:

- вул. Саксаганського: аварійні роботи тривають. Комунальники з КП «Дніпроводоканал» працюватимуть невпинно, аби повернути воду.

Тепло:

- Проспект Поля, 117.  Після тижневих ремонтних робіт тепло поки не з’явилося. Виявлено комплекс проблем, а саме – ушкодження теплотраси та її підтоплення.  Ще й відключення електроенергії, які теж заважали прогріванню. Теплотрасу полагодили, воду відкачають.  КП «Житлосервіс-Дніпро» робить усе можливе, аби повернути тепло в оселі.

- Пров. Енергетичний: комплексне обстеження будинку заплановане на 5 січня.

- Запорізьке Шосе, 2-А: тепло повернуто. Воду з підвалу викачають 5 січня.

- ж/м Покровський, під’їзд 3: тепло повернуто.

Гарно спрацювали КП «Теплоенерго» та Аварійна служба Дніпра.

Зв’язок:

Триває проблема, яку з початку введення так званих біло-сірих графіків описують заявники. Буквально: «ДТЕК. Парус-1, 2, Покровський, Червоний Камінь, Діївка - вимикають цілими районами (окрім декількох будинків, які ніколи не вимикають). І зв’язку ці 4 години майже немає! Інтернету/мобільного інтернету теж. Хоч би якось частинами відключали, щоб частина базових станцій працювала».

ЖКГ:

- Запорізьке шосе, 60: просять встановити маленьке пластикове вікно і двері у щитовій. Вікно незабаром встановлять, а двері залишать — вони спеціальні з асбестом за вимогами пожежної безпеки.

- Про проблеми з ліфтом у будинку по вул. Генерала Захарченка, 2 міська влада знає, питання вирішує.

Звернутися у телеграм-канал голови Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадія Корбана можна за посиланням: https://t.me/korbanofficial/ або поштою [email protected].