Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро розпрощався з пам’ятником Юхимові Пушкіну, відомим як «Танк» 

Відомий кожному дніпрянину пам'ятник-танк тепер у минулому – сьогодні його демонтували комунальники. Монумент був присвячений Герою Радянського Союзу, генералу Юхимові Пушкіну. Це вже шостий об'єкт, з яким розпрощався Дніпро. Він став найважчим пам'ятником із восьми запланованих на демонтаж, його вага – близько 30 тонн. Для демонтажу довелось залучати спеціальний кран, який би зміг підняти Т-34.

«Цікавий момент, що колись цей танк самостійно заїхав на цей постамент, після чого з нього демонтували двигун. Але я наголошую, що в будь-якому разі цей танк ми й так би демонтували з цього місця, бо за проєктом в нас тут заплановані пішохідні виходи з майбутньої станції метрополітену «Музейна». Сам танк поїде на зберігання до одного із комунальних підприємств, і його подальша доля буде вирішена нашою архітектурною спілкою та тими людьми, які відповідають за культурну спадщину Дніпра. Щодо постаменту, то наразі його ніхто не чіпатиме. Крім цього, Дніпро сьогодні попрощався із пам’ятником Матросову. Його теж відвезуть на зберігання до одного із комунальних підприємств. Він був зроблений з граніту, завважки приблизно 30 тонн», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. 

Наразі комунальникам залишилось демонтувати останній пам'ятник – Михайлу Ломоносову. Загалом у Дніпрі вже демонтували 7 пам’ятників із восьми запланованих за рішенням виконкому міської ради: Олександру Пушкіну, Андрію Булигіну, Максиму Горькому, Валерію Чкалову, Олександру Матросову, Юхиму Пушкіну та Володі Дубініну.