Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: заступник Бориса Філатова відвідав Пункт незламності та компанію-провайдер, яка співпрацює з міськими службами

У Дніпрі на базі районних адміністрацій створені й працюють Пункти незламності. За дорученням міського голови Бориса Філатова, його заступник щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков, який 4 січня є черговим по місту, перевірив роботу пункту у Лівобережній адміністрації. Він розрахований на 50 осіб й облаштований у найпростішому укритті. Зарядити телефони та гаджети, закип’ятити воду, зробити чай, каву. Усе це можна там зробити. 

«Переконався, що Пункт незламності має все необхідне. Є генератор для автономного електроживлення. Тобто можна прийти зігрітися, зарядити телефони, інші необхідні гаджети. Є запаси води, облаштовано зону для дітей. Словом, усе тут зроблено як годиться і люди можуть сюди приходити», — прокоментував Костянтин Цепенніков. 

Також під час інспекційного об’їзду представник міської влади відвідав компанію DTS-Internet, яка співпрацює з містом і надає інтернет-канали для роботи системи відеоспостереження «Безпечне місто», а також низки комунальних підприємств. Йдеться про надання інтернету, телефонії та інших послуг зв’язку.

«Компанія має власний data-центр. У разі відключення електроенергії або блекауту центр має дизельний генератор, який автоматично вмикається за відсутності електроживлення. Це допомагає стабільно надавати інтернет абонентам, зокрема й різним міським службам. А це вкрай важливо», — підкреслив Костянтин Цепенніков. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.