Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: як міська влада допомагає родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах

У Дніпрі піклуються про сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для цього створені й працюють Дніпровський міський центр соціальних служб та центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя». 

Останній є закладом, де допомагають жінкам, зокрема й вагітним, які перебувають у складних життєвих обставинах, матерям, які зазнали домашнього насильства. З початку повномасштабного вторгнення центр опікується також і жінками з дітьми з числа ВПО. 

«На сьогодні у нашому центрі мешкає 7 родин. Йдеться про матусь із дітьми. Загалом заклад розрахований на 40 осіб. Є ще одне відділення нашого центру, де три жінки. Надаємо прихисток і жінкам із дітьми, які евакуювалися з тимчасово окупованих територій. З початку повномасштабного вторгнення заклад  прихистив 59 осіб із числа ВПО. Найбільше запам’яталася матуся із сімома діточками з Краматорська. У кожної родини своя окрема кімната з усіма зручностями. Є пральня, спільна кухня, їдальня. Жінка отримує на родину продукти і самостійно готує страви. Загалом за минулий рік центр прихистив 147 осіб. Строк перебування у закладі від 3-х до 9-ти місяців. В окремих випадках — до одного року», — розповіла директорка Центру соціальної підтримки сімей та дітей «Мамине щастя» Марина Земенкова. 

Тамара Половінкіна родом з Луганщини, а нині мешкає у згаданому центрі разом з двома прийомними доньками: «Евакуйовувались з рідного міста прямо з підвалу, у чому були, без жодних речей. Потрапивши до Дніпра, до цього центру, одразу відчули неабияку увагу и турботу. Гарні, комфортні умови тут. Персонал закладу чудовий, усі чуйні і допомагають у різних питаннях. Супроводжували усюди, куди потрібно було звертатися. Нині знайшла роботу, працюю. Потрохи життя налагоджується. Дуже вдячні за прихисток і допомогу». 

Сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, родинам ВПО, сім’ям, які виховують дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, допомагають у Дніпровському міському центрі соціальних служб. Йдеться про соціальний супровід, консультування, психологічну та юридичну допомогу. 

«Також родини отримують продукти. Упродовж минулого року харчі отримали 1 740 сімей. 1 075 родин ВПО отримали набори зимового дитячого одягу; 400 сімей — продукти дитячого харчування, підгузки. Загалом торік центр надав соціальні послуги понад 4 тис. родин, які виховують близько 5, 5 тис. дітей. Матусь із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, направляємо до Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя». При нашому закладі також є денний центр з кризовою кімнатою», — додала заступниця директора Дніпровського міського центру соціальних служб Оксана Чупіта. Телефон центру:  056-767-18-41.