Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: заступниця Бориса Філатова відвідала Пункт незламності, Музей історії Дніпра та навчання для вчителів щодо створення відеоуроків

У Дніпрі організовано Пункти незламності у районних адміністраціях, а також на базі різних закладів, комунальних підприємств, підпорядкованих департаментам Дніпровської міської ради. Такі пункти облаштовані й на базі 45 закладів освіти, з них 44 — в укриттях. За дорученням міського голови Бориса Філатова, його заступниця, директорка департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ксенія Сушко, яка 3 січня є черговою по місту, проінспектувала роботу одного із таких пунктів у школі № 28. 

За її словами, загалом усі пункти на базі шкіл мають автономне електроживлення завдяки генераторам, облаштовані ігрові зони для дітей, куточки матері та дитини, місця для відвідувачів з домашніми тваринами, локації для приготування гарячих напоїв, підзарядки гаджетів, санітарні кімнати, а також створено запаси питної й технічної води тощо. 

«Відвідавши Пункт незламності у школі № 28, пересвідчилася, що усе тут облаштовано відповідно до вимог. Є генератор, розетки, місце, де можна посидіти, зігрітися, попити чай. Є кімнати для відвідувачів з домашніми тваринами, медкабінет, зона для дітей тощо. Цей пункт, який розташований в укритті школи, розрахований до 500 осіб. Тут працює черговий. Тож з усіма організаційними питаннями відвідувачам допоможуть», — підкреслила Ксенія Сушко. 

Під час інспекційного об’їзду представниця міської влади завітала до Музею історії Дніпра, який проводить різні заходи в рамках зимових свят. 

«Музей історії Дніпра продовжує зустрічати свята разом із відвідувачами, зокрема й дітьми. Це одне з місць, яке входить до насиченої святкової програми для дітей – з різними заходами, івентами, виставами, казками. Наприклад, сьогодні тут, у музеї, проходить квест для дітей. Також тут гарно працюють колаборації театру ляльок для діток більш молодшого віку. Словом, це не традиційна історія, коли прийшли, сіли в крісло і дивимося казкову історію, а навпаки, — інтерактивний захід, у якому малеча теж бере участь. Діткам дуже подобається і це — головне», — зазначила Ксенія Сушко. 

Також заступниця міського голови цього дня відвідала школу № 144, де пройшло чергове навчання для вчителів за проєктом «Non-stop education. Відеоконтент». На таких семінарах учителів навчають створювати відеоуроки. 

«Нині такий період, коли онлайн-уроки можуть починатися чи проводитися не за розкладом через відомі усім причини (повітряні тривоги, відсутність світла). Тож нині в рамках проєкту «Non-stop education. Відеоконтент» навчаємо кожного вчителя, як можна записати свій відеоурок, щоб учень зміг його переглянути, коли з’явиться така можливість, тобто буде світло чи просто для закріплення пройденого матеріалу. Це далеко не перше заняття. Сьогодні воно пройшло на базі школи № 144. Загалом наші вчителі вже цілком адаптувалися до онлайн-освіти. Однак такі навчання розвивають ще більше компетентностей», — додала Ксенія Сушко.  

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.