Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: представник міської влади перевірив Пункт незламності та поспілкувався з поліцією та ДСНС

Новорічна ніч у Дніпрі пройшла відносно спокійно. Сьогодні, 2 січня, на доручення міського голови Бориса Філатова, директор департаменту громадського порядку і цивільного захисту Олександр Чудновський, який цього дня є черговим по місту, відвідав Дніпровський відділ поліції. За його словами, резонансних  злочинів у новорічну ніч не зафіксовано: «Особовий склад поліції несе службу. Вдячні правоохоронцям за охорону громадського порядку».

Зі свого боку заступник начальника управління поліції з превентивної діяльності Дніпровського районного управління поліції Роман Дорош зазначив: «У новорічну ніч поліцейські Дніпра несли службу у посиленому режимі. Були як піші, так й автопатрулі. Загалом було залучено понад 300 поліцейських територіальних відділень поліції Дніпровського районного управління. Маємо 808 реєстрацій. Були повідомлення щодо безвісти зниклих дітей (3 факти). На щастя, діти не стали об’єктами злочинів. Їх розшукали упродовж години. Надійшло й 5 повідомлень про використання піротехнічних засобів. Загалом новорічне свято пройшло доволі спокійно». 

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту також завітав до Пункту незламності в одній зі шкіл. Нагадаємо, у місті організовано такі пункти на базі 45 закладів освіти, з них 44 — в укриттях. 

«Цей пункт може вмістити до 500 осіб. Пересвідчився, що тут облаштовано усе як годиться. Є запасні виходи, генератор, який 31 грудня вийшов із ладу, але одразу його замінили, аби пункт був із автономним енергозабезпеченням. Також у наявності запаси води. Тобто люди можуть прийти, зігрітися, попити чаю, зарядити телефони, гаджети. На сьогодні цей пункт відвідали близько 300 осіб», — розповів Олександр Чудновський. 

Також черговий по місту відвідав одну із пожежних частин Державної служби надзвичайних ситуацій. З його слів, за період 31 грудня –1 січня рятувальники здійснили 24 виїзди, зокрема й 8 – на пожежі, 9 – надання допомоги (спасіння) тощо. Зафіксовано три летальні випадки. Врятовано двох котів. Пожеж внаслідок використання піротехнічних засобів не було. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.