Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: погода, свята та важливі події 2 січня

Удень 2 січня синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Температура повітря  протягом дня очікується від +3° до +11°.

Цього дня, 2 січня:

- День наукової фантастики. Саме цього дня у 1920 році народився всесвітньо відомий автор науково-фантастичної літератури Айзек Азімов. Під його авторством вийшли десятки творів, написаних у цьому жанрі. Сьогодні Азімову виповнилося б 103 роки.

- 1938-го року помер український композитор, диригент Михайло Коссак.

- святкує 60-річчя український прозаїк Олександр Казимирович Вільчинський. Автор новел, оповідань, повістей, романів, есе та п’єс. У доробку митця десятки творів. Торік він написав відоме есе «Каміння Неборака».

Події та заходи у світі 2 січня: 

- у Грінхемі (Великобританія) відбудеться фінал великого різдвяного карнавалу на іподромі Ньюбері.

- у Колумбії відкривається щорічний карнавал найбільшого і найважливішого фестивалю Blacks and Whites Carnival. Він триватиме до 7 січня. Щороку фестиваль приваблює велику кількість колумбійців і  туристів.

Події та заходи в Україні 2 січня: 

- відкриваються традиційні святкові концерти Christmas Stories. У Львівському театрі опери та балету протягом двох днів лунатимуть найвідоміші різдвяні хіти останніх 100 років та несподівані аранжування відомих українських колядок. На гостей свята чекає червона доріжка, феєричне світлове шоу та інші яскраві подарунки. Частину коштів від концерту буде перераховано на потреби українських воїнів.

- у столиці сьогодні відбудеться благодійний концерт просто неба гурту «ТІК». Киян та гостей міста найдрайвовіший гурт країни потішить своїми найпопулярнішими композиціями. Звучання українських традиційних раритетів та новинок – перший яскравий івент у новому 2023 році від українських виконавців. Усі зібрані кошти від проданих квитків будуть передані на потреби ЗСУ.

Події та заходи у Дніпрі 2 січня: 

- розпочинається серія показів новорічного казкового шоу «Красуня та Чудовисько» у Дніпровському академічному театрі драми та комедії.  На глядачів чекає магія, спецефекти, яскраві костюми, сучасна музика та хореографія. Початок вистав о 16:00.

Народні прикмети 2 січня: 

- погода сьогодні вказує, чого чекати від природи у серпні: якщо на вулиці сльота і хуртовина — місяць буде холодним і дощовитим, а якщо мороз і ясно, то спекотним і сонячним. Якщо є іній на деревах, то погода найближчими днями буде ясною.

- якщо цього дня хмари йдуть проти вітру — піде сніг. Зоряне небо віщує багатий урожай впродовж усього року.

- не варто нічого позичати у сусідів.

Захід сонця очікується о 15:56. Тривалість дня - 8 год 24 хв.