Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: перевірка роботи гарячої лінії мерії, Пунктів незламності та локації «Від Різдва до Різдва»

У Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова представники міської влади продовжують інспекції різних галузей життєдіяльності обласного центру.

1 січня на перевірку виїхав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько. Він проінспектував, як працює єдина гаряча лінія міської ради. Лише за новорічну ніч оператори прийняли понад 100 дзвінків. Усі вони – щодо електропостачання. 

«Через аварійні відключення світла приватними компаніями ДТЕК та ЦЕК люди постійно звертаються з проблемами відсутності світла. Хоч ми і не впливаємо на приватні компанії, але міська влада все одно робить все можливе, щоб ці звернення розглядалися. Наразі вдень надходить близько 700 звернень, які обробляють наші оператори. Зі свого боку, ми збільшили кількість операторів. Також встановили генератор, аби можна було приймати звернення мешканців навіть за відсутності світла. Під час тривоги оператори спускаються в укриття, тож телефонувати на гарячу лінію в цей час не потрібно. Треба перебувати в безпечному місці. У пікові періоди гаряча лінія може бути перевантажена, тож прохання до всіх мешканців ставиться з розумінням. Дуже вдячний працівникам за їхню сумлінну роботу. Вони з повагою ставляться до всіх звернень і в такий важкий час виступають психологами для мешканців та підтримують їх як можуть», – зазначив Артем Нідєлько.

Він завітав і до двох Пунктів незламності, що розташовані на базах адміністрацій міста. У Центральній – є генератор, вода, їжа, куточок для дітей та інше необхідне. У пункті на постійній основі чергує «Варта Дніпра», а також облаштовано прямий зв’язок з поліцією.

«Щодо пункту єднання, який розміщений на базі Новокодацької адміністрації, то я бачу, що він теж повністю оснащений всім необхідним. Наявний тут генератор на час знеструмлення підключають до котельні. Також у пункті розмістили сонячну панель, за допомогою якої можна також підзарядитись», – зазначив представник міської влади.

Під час об?їзду міста Артем Нідєлько також завітав до КП «Дніпровська міська студія телебачення» ДМР. Журналісти телеканалу «ДНІПРОTV» щоденно надають оперативні новини. «Вони готові до різних умов роботи, зокрема до блекаутів. Для цього на телеканалі облаштували кілька робочих локацій, в яких можна працювати за відключення світла. Наприклад, одна з них розташована в укритті, звідки журналісти можуть проводити прямі ефіри під час повітряної тривоги. Міська влада разом із телеканалом «ДНІПРОTV» відпрацювала алгоритми оповіщення громадян за різних сценаріїв. Для цього телеканал забезпечений альтернативними джерелами енергії та безперебійним інтернетом. Також оперативну інформацію про життя Дніпра журналісти телеканалу надають у телеграм-каналі https://t.me/dniprotv. Крім цього, спікери, які відповідають за життєзабезпечення міста на постійній основі, приходять на телеканал для інформування громадян», – додав Артем Нідєлько.

Під час інспекції директор департаменту завітав і на святкову локацію «Від Різдва до Різдва», що на Європейській площі. Такі сімейні свята розгорнули на 44 локаціях у Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова. Анімація для дітей, конкурси, розіграші, призи, смаколики, смачні гарячі страви, фотозони — усе це організовано по всьому місту.

«Навіть попри складний для країни час міська влада все ж вирішила подарувати дніпрянам трохи приємних моментів та зарядити їх гарним настроєм на весь рік. Тут, як і на багатьох інших локаціях, дітлахів розважали аніматори, були конкурси з призами, розіграші. Усі гості свята могли почастувати смачними гарячими стравами. І як би російський терорист не намагався нам зіпсувати Новий рік, ми все одно змогли відзначити свято і вже надалі плануємо відзначати нашу Українську Перемогу під українським мирним небом», — підкреслив Артем Нідєлько.

Серед задоволених гостей свята і маленька дніпрянка Милослава. «Я прийшла сюди з татом. Мені дуже все сподобалось, цікаві конкурси та веселі аніматори. Дуже дякую за свято!», – додала дівчинка.