Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: надзвичайні події за добу

За минулу добу співробітники поліції 2 рази виїжджали на 2 повідомлення про замінування:

- до колл-центру СБУ надійшов електронний лист, у якому невідома особа погрожувала підірвати всі військкомати України. Поліція перевірила 37 військкоматів в області, проте жодних вибухових чи підозрілих предметів поліція не виявила;

- черговий УСБУ в Дніпропетровській області повідомив, що їм на електронну адресу надійшло повідомлення про закладену вибухівку біля їхньої будівлі. Особа, яка надіслала лист, вимагала скинути їй 400 гривень на телефон, аби він не підірвав бомбу. Поліція перевірила будівлі 7 відділів СБУ в містах Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське, Павлоград, Новомосковськ, Нікополь, Жовті Води. Вибухових чи підозрілих предметів в приміщеннях, чи на прилеглій території виявлено не було. 

Також під час проходження сканера на залізничному вокзалі «Дніпро-Головний» в речах військовослужбовця ЗСУ виявили  гранату М-67 та запал до неї. Військовий сказав, що забув здати боєприпаси у  військову частину.

Дніпровські комунальники під час вивезення сміття в районах Дніпра знайшли у сміттєвому контейнері боєприпаси. Сталося це біля будинку № 27 по вул. Сєченова у Новокодацькому районі. Про свою знахідку комунальники повідомили в поліцію.

 В ході проведення огляду місця події співробітниками поліції виявлено:

- 145 корпусів гранат «РГД-5» без запалів; 

- 18 корпусів гранат «Ф-1» без запалів;

- 3 протитанкові міни; 

- 13 тротилових шашок вагою 400 г; 

- 19 тротилових шашок вагою 200 г; 

- 14 димових шашок. 

Поліція розпочала розслідування, аби знайти того, хто викинув боєприпаси у смітник. 

Надзвичайники за минулу добу здійснили 12 виїздів. Серед них 9 пожеж, проте інформація про 4 випадки не підтвердилася. Інші 5 випадків це:

- 3 пожежі в житловому секторі. Дві з них - це загоряння лічильників у будинках. Площа займання була 1-2 квадратних метри. Третя пожежа - горіла літня кухня. Загальна площа займання 120 м. кв. Для  ліквідації пожежі залучили 19 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Під час пожежі ніхто не постраждав. Причини загоряння та сума збитків встановлюються. 

- 1 пожежа на сміттєзвалищі. В Шевченківському районі невідомі підпалили сміттєвий бак;

- 1 пожежа - транспорт. На просп. Богдана Хмельницького загорівся автомобіль Шевроле. Горів моторний відсік, фари, бампер та капот. Причини загоряння автівки встановлюються.