Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі встановлюють колонки на нещодавно створених свердловинах

Міська влада Дніпра продовжує готувати місто до можливого блекауту. За завданням Бориса Філатова на правому березі встановлюють 100 бочок з технічною водою, а на лівому – бурять 51 свердловину та облаштовують колонки. І сьогодні на вул. Батумській запрацювала перша колонка з технічною водою. 

«Вона зроблена із харчової нержавійки, вода починає бігти з колонки при другому натисканні. Вода без запаху і на смак добра, але зазначу, що вона технічна. На початку 2023 року ми активно облаштовуватимемо такі колонки, а також робитимемо благоустрій навколо них. Крім цього, кожна ділянка, де є колонка, на випадок снігопаду буде оброблюватись піщано-сольовим розчином, аби вона не покривалась кригою і люди при набиранні води не травмувались. Вкотре нагадую жителям міста, що у вас у кожного має бути стратегічний запас води мінімум 30-40 літрів, який ви можете набрати вдома, також завжди майте заряджені гаджети і по можливості павербанк», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. 

Зі свого боку депутат Дніпровської міської ради Сергій Пустовий подякував Борису Філатову за допомогу в облаштуванні свердловин та додав: «Ми обирали місця для свердловин там, де проживають сумлінні та відповідальні мешканці та голови ОСББ, аби вони могли доглядати за цими колонками. Тож ми особисто спілкувались з людьми та кожним керівником щодо місць розташування свердловин, і ось така активна взаємодія між міською владою та дніпрянами надала змогу мешканцям мати воду у разі критичної ситуації 24/7». 

Мешканці вул. Батумської вдячні міській владі за турботу. «Ідея гарна, дуже вдячні, що зробили. Якщо раптом не буде води, ми знаємо де її можна взяти», – зауважила пані Ніна.