Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: представник міської влади перевірив, як мешканці отримують компенсації за пошкоджене житло, а також роботу Пункту незламності

У Дніпрі міська влада допомагає мешканцям у відновленні житла, яке постраждало через ракетний терор рф. Місто виплачує відповідну компенсацію. З мешканцями Новокодацького району, за дорученням міського голови Бориса Філатова, зустрівся директор департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Артем Павлов, який 30 грудня є черговим по місту. Представник міської влади поспілкувався з мешканцями, будинки яких постраждали від ворожого ракетного обстрілу наприкінці вересня, щодо отримання згаданої компенсації. 

«У Новокодацькому районі внаслідок ворожих ракетних обстрілів наприкінці вересня пошкоджено 21 будинок. Мешканці звернулися до Новокодацької районної адміністрації для отримання компенсацій за пошкоджене житло. Складені всі необхідні акти, проведені технічні обстеження цих будинків. І більшість містян, які звернулися по таку компенсацію, вже її отримали. Загалом у Дніпрі по отримання згаданої компенсації звернулося 139 осіб. На сьогодні з міського бюджету вже виплачено близько 14 млн грн. Максимальна сума допомоги становить 200 прожиткових мінімумів (496 тис. грн). У Новокодацькому районі більшість постраждалих будинків зазнала значних пошкоджень, а відтак — їхнім власникам призначено максимальну суму компенсації», — прокоментував Артем Павлов під час зустрічі з мешканцями. 

Нагадаємо, з усіма питаннями щодо компенсації можна звернутись до департаменту соціальної політики (тел. 068-913-46-88) або безпосередньо до адміністрації району міста Дніпра, в якому розташовано постраждале житло.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту також завітав до Пункту незламності в одній зі шкіл у Новокодацькому районі. Нагадаємо, у місті організовано такі пункти на базі 45 закладів освіти, з них 44 — в укриттях. 

«Пункт облаштований як годиться. Є генератор для автономного електроживлення, запаси питної і технічної води, аптечка. Облаштовано куточок для дітей. Найближчим часом буде й підключення до вайфай. Тож люди сюди звертаються. Одночасно тут можна заряджати близько 50 гаджетів. Загалом по місту 88 Пунктів незламності на базі комунальних закладів. Міська влада доклала усіх зусиль, щоб забезпечити їх усім необхідним, зокрема генераторами, пальним для них тощо», — додав Артем Павлов. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.