Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: підопічних терцентру підготували до можливого блекауту

У Дніпрі щоденно піклуються про одиноких осіб поважного віку та осіб з інвалідністю. Наразі за дорученням міського голови Бориса Філатова осіб, які отримують соціальну послугу «Догляд вдома», підготували до можливого блекауту. Таких на обліку терцентру — 6 тисяч. Їх відвідують соціальні робітники, допомагають з прибиранням, приготуванням їжі, роблять покупки та інші справи, які просять їх підопічні. 

«За дорученням міського голови Бориса Філатова наші соцробітники зробили підопічним запаси технічної та питної води, продуктів, свічок тощо — на випадок можливого блекауту. У разі відсутності зв'язку, вони завітають до підопічного, принесуть необхідні продукти та ліки, підтримають. Крім цього, ми плануємо привозити своїм підопічним і гарячі обіди. Також співпрацюємо з різними організаціями, аби отримати продукти швидкого харчування і також передати їх підопічним. Крім цього, сьогодні ми в рамках натуральної допомоги принесли підопічним пакунки з харчуванням, одягом, засобами гігієни, засобами прибирання для дому, продовольчими та промисловими товарами», — зазначила директорка Дніпровського міського територіального центру Ольга Мешко. 

83-річна Раїса Кучеренко дуже задоволена послугами соціального робітника та вдячна міській владі за опіку: «До мене соціальна робітниця навідується протягом 6 років. Вона мені купує продукти, ліки і загалом ні в чому не відмовляє, завжди прийде, допоможе, підтримає словом. Крім цього, допомогла заготувати необхідні продукти. Я дуже задоволена Світланою Дмитрівною та дякую їй за допомогу та небайдужість», — зазначила підопічна Дніпровського міського територіального центру. 

Протягом року соціальна робітниця навідується і до Любові Григорівни. Жінка вдячна місту за опіку. «Робітниця допомагає мені придбати ліки, продукти, допомагає приготувати їжу. Під час блекауту навідувалась. До того ж з терцентру періодично мені приносить допомогу — борошно, рис, масло та інші необхідні продукти», — зазначила підопічна Дніпровського міського територіального центру.