Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту: представник міської влади проінспектував роботу об’єктів метрополітену

У Дніпрі попри часткове відключення електроенергії на тягових підстанціях ситуація у метрополітені стабільна. Потяги продовжують перевозити пасажирів. Як працює метро за складних умов, за завданням міського голови Бориса Філатова, перевірив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігор Маковцев, який 29 грудня є черговим по місту. Представник міської влади переконався у штатній роботі метро.

«Коли тривога, метрополітен працює як бомбосховище, тобто станції працюють як укриття — люди вільно можуть перебувати на платформах. Більш складна ситуація може настати, якщо метрополітен втрачає живлення, а відтак —  може зупинитися рух поїздів. Головне – не панікувати. Маємо протокол дій працівників служби метрополітену у разі настання такої ситуації. Енергодиспетчер доповідає поїзному диспетчеру, а той зв’язується з машиністом поїзду, який зупинився у тунелі. Машиніст інструктує пасажирів щодо їхнього виведення з тунелю. У цьому допомагають інші працівники служби метрополітену», — розповів Ігор Маковцев.

Він додав: «Станом на 08:00 рух електротранспорту у місті було зупинено через відсутність живлення на тягових підстанціях».

Під час візиту до управління метрополітену представник міської влади відвідав Пункт незламності, який там облаштовано (вул. Курчатова, 8). Це один із 12 пунктів, розгорнутих на базі комунальних підприємств, які підпорядковуються департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради.

«Переконався, що тут є усе необхідне, якщо буде тривале знеструмлення. Генератор для автономного електроживлення, питна вода, чайник, розетки для підзарядки телефонів, гаджетів. Люди можуть зігрітися, попити чаю», — розповів Ігор  Маковцев.

Під час інспекційного об’їзду директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури перевірив роботу тунельних споруд метрополітену. Вони оснащені основними та транзитними водовідливними установками, які забезпечують відкачування ґрунтових, атмосферних і виробничих стічних вод у міську водостічну мережу. Черговий по місту перевірив, як працює одна із згаданих установок на стволі лінії метрополітену, яка ще в будівництві.

«Ця насосна установка оснащена трьома насосами для відведення води. Цей процес цілодобовий. Тому, аби не зупинялися насоси, коли відсутнє електропостачання, встановлено генератор потужністю 475 кВт. Якщо він вийде з ладу, є лише 10 хвилин, аби перейти на живлення від іншого джерела. Для таких випадків є пересувна живильна установка, від якої забезпечується електроенергія для роботи  насосів, освітлення. Її запустили. Випробування пройшли вдало. Перевірили роботу насосів. Усі вони працюють. Таким чином пересвідчилися, що відкачування води з гірничих виробок буде й за відсутності електроенергії», — додав Ігор Маковцев.

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформуватимуть мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.