Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 170 звернень.

Люди зверталися як у телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію штабу. Наразі міські комунальні служби значно покращили оперативність відпрацювання заявок щодо тепло- та водопостачання. Більшість звернень містян стосуються проблем, що потребують комунікації з комерційними електропостачальними підприємствами ДТЕК та ЦЕК, які не підпорядковуються місту.

Таку комунікацію вдалося налагодити. Наразі люди вже не скаржаться на тривалі відключення світла по 15-20 годин поспіль. Проте переважна більшість невдоволень (143) стосується хаотичності відключень (невідповідність графікам) і неможливості отримати інформацію.

Дніпряни скаржаться і на несправедливість: ті ж самі будинки відключають на тривалий час (3-4 рази на день по 4 години), а інші не відключають взагалі.

Після публікації у телеграм-каналі Геннадія Корбана про тривале 15-годинне відключення, анонсоване ДТЕК минулої доби, повідомлення про відключення на сайті компанії зникло, а світло в оселях дніпрян таки з’явилося.

З боку мешканців Чечелівського району, постраждалих від аварії на ТП ПМЗ, тривають заклики «зробити щось із ЦЕК» – націоналізувати або передати місту.

Заявки, які стосуються питань тепла/води і перебувають у компетенції міста, здебільшого вирішуються того ж дня. Так за минулу добу за зверненнями дніпрян було відпрацьовано 8 аварій, 4 з яких стосувалися світла, 3 – тепла і 1 – води.

Найскладніша ситуація на Криворізькій, 2 і Робочій, 172, де підвали, у яких розташовані проблемні комунікації, не належать мешканцям будинків. Якщо з магазином на вулиці Криворізькій наразі ведуться перемовини, то підвал на вулиці Робочій належить скандальній компанії НВАЛ, стосовно якої наразі йдуть суди, і мешканці будинку ризикують залишитися без опалення надовго. Міська влада зробить все можливе, аби люди були з теплом.

Мешканці, проблеми яких вже вирішено, дякують за оперативність.

Звернутися у телеграм-канал голови Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадія Корбана можна за посиланням: https://t.me/korbanofficial/ або поштою [email protected].

Заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачанням можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:

(095) 816-39-11

(093) 261-32-35

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Заявки приймають з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00.