Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як працюють АТП Дніпра в умовах відключення електроенергії

В умовах відключення електроенергії автотранспортні підприємства продовжують роботу, аби дніпряни мали змогу пересуватися містом. За завданням міського голови Бориса Філатова, на маршрутах міста збільшили кількість транспорту. Крім цього, на підприємствах не зупиняються ремонти транспортних засобів. Для цього всі АТП Дніпра забезпечені генераторами. 

«Робота у нас змінилась, бо стало трохи важче. Ми залежимо від світла, тож для безперебійної роботи придбали генератори ще до першого блекауту. Також, щоб хлопцям спростити роботу, купили невеликий компресор для виконання ремонтів. Він теж у нас працює від генератора. Крім цього, зробили такі спеціальні триноги, аби на них чипляти світло на акумуляторах. Тож нас не лякають ніякі труднощі, бо нас, українців, будь-яка біда об’єднує, і ми готові робити все, аби дніпряни користувались транспортом з комфортом», – зазначив директор ПВСП СТО «Карлссон» Віктор Бевзюк. 

Зі свого боку, директор ТОВ «С.М.І.Т.» Володимир Нахутін додав: «Наше підприємство придбало генератори ще до першого блекауту. Вони повністю забезпечують нас електроенергією, аби ми безперебійно могли працювати. Щоденно на лінію ми випускаємо близько 120 автобусів, які працюють з 05:00 та приблизно до 23:00 (в залежності від маршруту). Ми маємо лише одну проблему – нестача водіїв, бо в нас багато хто пішов на захист країни. Отже наше підприємство запрошує на роботу як дніпрян, так і переселенців. Звертатись можна за телефоном: 068 798 23 57. Ми продовжуємо працювати, попри війну, блекаути завжди готові робити свою справу на користь міста». 

Крім цього, на підприємстві навіть без світла докладають усіх зусиль, аби швидко лагодити автобуси та оперативно випускати їх на маршрути міста. 

«Бува таке, що хлопці крутять автобуси, знімають колеса для ремонту, а в цей момент зникає світло. Але вони беруть та продовжують робити все вручну, поки ми перемикаємось на генератор. Схема роботи в нас налагоджена, тож все буде добре», – зазначив головний механік ТОВ «С.М.І.Т.»  Євген Лимар.