Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі для діток ВПО та захисників влаштували свято у метро і презентували спеціальні ялинки

У дніпровському метро для дітей ВПО, захисників організували святкову програму з виступами творчих колективів, конкурсами, вікторинами тощо. Також під час заходу підбили підсумки проєкту «Здай макулатуру – подаруй новорічне диво дітям!», ініційованого департаментом екологічної політики та департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. Його суть — зібрати макулатуру і вторинну сировину, а за вилучені кошти придбати ялинки у горщиках. Це і зробили, презентуючи деревця діткам під час свята. Молоді саджанці разом із ними висадять в одному із парків Дніпра. А на заході їх зібрали в одну велику ялинку.  

«На свято запросили малечу, яка, тікаючи від війни, оселилась у нашому місті, а також дітей наших захисників.  Окрім концертної програми, презентували ялинки, які будуть висаджені разом із дітьми. Коли діти ВПО знов відвідають Дніпро через роки, ці ялинки нагадуватимуть їм, як їх прихистили у Дніпрі і завжди чекають у гості», — підкреслила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла. 

Водночас заступниця директора департаменту екологічної політики міської ради Ірина Козлова зазначила: «Діти повинні відчувати свято попри все. В рамках проєкту «Здай макулатуру — подаруй новорічне диво дітям!» зібрали більше ніж 2,5 тонни. Здали зібране на переробку, а за вилучені кошти придбали 60 ялинок у горщиках». 

Окрім згаданих департаментів до збирання макулатури долучилися молодіжні громадські організації. 

«Об’єднання міських гуртожитків», Молодіжна рада Дніпра, хелпери, студенти — усі взяли участь у проєкті, в рамках якого збирали макулатуру з 2 по 19 грудня. Ялинки, які придбали, висадимо усі гуртом із дітками», – додала голова об’єднання міських гуртожитків Анастасія Каюда.